Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls guide inför Kalix–Bollnäs: "Glöm propagandabandyn"

/
  • Snö lär det inte bli för Olov Englund och Kalix när Bollnäs kommer på besök på tisdagskvällen, men enligt SMHI:s väderrapporter blir det busväder över Kalix IP.

Kalix–Bollnäs är enda matchen som spelas i elitserien i kväll. Här är förutsättningarna!

Annons

När: I kväll, 19.00.

Var: Kalix IP.

Följ matchen på Bandypuls: Tv-sändning med start klockan 18.50.

Kalix tre senaste matcher: 1–4 (b) Broberg, 0–4 (h) Västerås SK, 4–2 (b) Sirius.

Bollnäs tre senaste matcher: 6–3 (h) Kungälv, 2–4 (b) Villa Lidköping, 1–4 (h) Hammarby.

Analys: "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" är ett uselt uttryck, åtminstone om det ska spelas bandy utomhus en regnig kväll i november. Enligt SMHI väntar nederbörd och kraftig vind över Kalix IP, så glöm propagandabandyn. Vilket lag behärskar förutsättningarna bäst?

Risken finns att isen blir så hopplös att lagen tvingas till det långa spelet trots blåsten – och då känns Bollnäs något starkare med Per Hellmyrs lyror och Andreas Wesths och Anders Spinnars färdigheter på tennis. När Kalix mötte VSK (0–4) under liknande förhållanden i onsdags kammade hemmalaget noll. Gjorde dessutom bara ett mål på Hällåsen i fredags och verkar sakna det offensiva flytet just nu. Samtidigt gjorde Bollnäs en stundtals riktigt bra offensiv insats hemma mot Kungälv .

Bortalaget vann med 5–2 i norr i fjol och får gälla som favoriter i det troliga busvädret, även om Kalix som vanligt har skrällpotential på hemmais.

I hemmalaget finns frågetecken kring anfallaren Johan Sundquist som ådrog sig axelproblem under förra veckan. Bollnäs är av allt att döma skadefritt.

Tips: 3–4.

LÄS MER: Här är Veckans lag – fjärde uttagningen

Mer läsning

Annons