Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arkhipkin om Brobergs "omöjliga" läge: "Det är klart att man grubblar lite över det"

/
  • Vadim Arkhipkin och hans Broberg har satt sig i ett besvärligt läge inför slutspurten av elitserien.

Med tre omgångar kvar är Broberg uträknat av de flesta.
Men Vadim Arkhipkin har inte gett upp hoppet om slutspel – och han vet vad som krävs för att ta sig ur det "omöjliga" läget.
– Ska motståndaren få någonting med sig ska dom förlora en tand för det, säger han.

Annons

Broberg har hackat sig fram under en säsong där dipparna i spelet har varit alldeles för djupa.

Det får laget betala för nu – med tre omgångar kvar av elitserien ligger laget utanför slutspelsplats. Upp till Edsbyn på åttonde plats skiljer det tre poäng och en hel del mål. Till Vänersborg på sjundeplatsen skiljer fyra poäng.

Ska laget kunna utmana om en kvartsfinalplats krävs det att Broberg visar upp någonting helt annat än innan VM-uppehållet.

– Alla måste vilja och tro på det här, och det tror jag att alla gör. Det är ingen som vill att säsongen ska ta slut redan nu. Men det krävs att vi går in med 110 procent och inte låta motståndaren få någonting billigt. Ska motståndaren få någonting med sig ska dom förlora en tand för det, säger Vadim Arkhipkin.

TV: Bandykollen ger er säsongens toppar och floppar: "De är otroligt bra i vissa sekvenser – sedan tappar de totalt"

Brobergs uppgift blir än svårare när man tar en titt på spelschemat. Först ska Villa Lidköping och Hammarby avverkas. Och där krävs det med största sannolikhet två segrar, om inte den avslutande hemmamatchen mot Vetlanda ska bli helt betydelselös.

– Det spelar ingen roll om det är Villa, Hammarby eller Vetlanda. Alla tre matcher som är kvar är viktiga. Det vore tråkigt om vi vinner mot Vetlanda i den sista matchen, och att vi missar på grund av exempelvis Villamatchen. Då kommer man att sitta där och grubbla.

På tal om att grubbla, den näst sista matchen innan VM-uppehållet svider säkerligen fortfarande en hel del hos många Brobergssupportrar. Och förlusten mot Kalix sitter i även hos Vadim Arkhipkin.

Läs mer: "Spelar vi så här har vi inget i slutspel att göra"

– Det är klart att man grubblar lite över det, det är poäng som vi slarvar bort. Vi leder matchen och tappar det. Men man kan inte låsa sig fast vid en match nu, eller flera sådana matcher som vi har haft tidigare under säsongen. Man diskuterar det som var dåligt, och sen går man vidare.

Hur mycket pratas det inom laget om det utsatta tabelläget?

– Det är klart att det nämns och att det diskuteras, men just nu måste vi bara hålla ihop och få till vårt spel. Ett spel som ger poäng.

Läs mer: Lång intervju med Brobergs trotjänare Robert Dammbro

Under VM-uppehållet har Broberg haft större delen av truppen på hemmaplan, bortsett från finske Eetu Peuhkuri och norrmannen Fritiof Hagberg. Extra hård fysträning stod på schemat under den första veckan och Vadim Arkhipkin har längtat till omstarten av elitserien.

– Jag har saknat att spela match, framför allt när man har suttit och kollat på VM. Då har man fått ännu mer sug.

Först ut för Broberg är alltså Villa, som både jagar serieledaren Västerås och som känner flåset från tredjeplacerade Bollnäs. När Broberg och Villa möttes på Hällåsen i november slutade matchen oavgjort, 3–3.

– Det är många lag som vinner mot topplagen, Tillberga mot Västerås till exempel. Senast vi möttes var det en jämn bandymatch vad jag kommer ihåg. Och tog vi en poäng då, varför skulle vi inte kunna ta två nu, säger Vadim Arkhipkin.

Mer läsning

Annons