Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anderssons fullträffar räddade Edsbyn: "Hör inte till vanligheterna"

/
  • Hans Andersson tvåmålsskytt när Edsbyn besegrade Hammarby

Det började bra och slutade bra – däremellan gick det sämre.
Edsbyn lyckades till slut vinna över Hammarby efter två snabba hörnmål av Hans Andersson.
– Har fått tillbaka förtroendet som skytt, säger Edsbyhalven.

Annons

Efter en stark första halvlek ledde Edsbyn med 4–0 mot ett Hammarby som i det närmaste såg lamslaget ut. Edsbyn drev på med starkt anfall, samtidigt som försvaret var väl samlat framför Henrik Karlström, som för dagen vaktade målet.

– Första halvtimmen spelar vi riktigt bra, spelar precis som vi har sagt. Sen i andra vette fan vad som händer, säger Hans Andersson.

Se också: Snabbanalys av matchen från Leo Hägglund

Hammarby fick in ett reduceringsmål innan pausvila, och efter pausen tog man över fullständigt. 4–0 blev 4–4 innan Hans Andersson tog tillbaka ledningen med två hörnmål på tre minuter.

– Vi bjuder dem på någon kontring lite för enkelt. De är inte uppe och stressar oss, det är vi som ställer till det för oss själva, helt enkelt. Alla åkte som i en egen bubbla. Desto skönare att vinna, säger Andersson.

Och så fick du göra två mål på hörna.

– Ja, det hör inte till vanligheterna, att jag gör två i alla fall. Jag har fått slagit mer och mer hörnor nu. Tidigare slog jag in dem, jag och "Kuben" (Magnus Olsson) delade på det. Nu har jag fått tillbaka förtroendet som skytt. Jag tycker väl att jag har ett hyfsat skott, så jag ska stå där och vara med.

Efter Hammarbys 4–3 i den 63:e minuten tog Edsbyn timeout.

– Vi sa att vi skulle hitta tillbaka till det vi gjorde bra i första och det vi vill syssla med. Vi ville få till ett riktigt, lite enklare spel. Det ville sig inte riktigt den här gången heller, säger Hans Andersson.

Läs mer: Hammarbys mäktiga upphämtning räckte inte

Hemmalaget vann ändå matchen med 7–4 efter att Jonas Edling avslutat målskyttet efter en soloåkning som resulterade i ett knackskott i bortre krysset.

Edsbyn har nu gjort näst flest mål hittills i elitserien, 29 stycken. Bara Sandviken är bättre. Laget har inför och under inledningen av säsongen blivit anklagat för att spela ett väldigt defensivt spel. Något som Hans Andersson inte håller med om.

– Det var väl någon snubbe som började skriva det på Twitter och sen gick det vidare. Jag vet inte om vi är mer defensivt än nått annat lag. Vi går ut för att vinna matcher och så får det se ut lite hur det vill.

Vad tar ni med er efter den här matchen då?

– Två poäng och en jävligt god känsla, säger Hans Andersson.

Läs mer: Wilhelmsson om första elitseriemålet

Se även: Höjdpunkterna från Edsbyn–Hammarby

Mer läsning

Annons