Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aaltonen gillar vardagen i Bollnäs: "Hemskt roligt att vara mitt upp i det här"

/

Finland grävde silver i VM och skickade hem en hel hög med toppladdade spelare till elitserien.
En av dem är Bollnäs veteran Ville Aaltonen – som tror det blir lätt att fokusera om på en från slutspurt mot SM-slutspel.
– Det är hemskt roligt att vara mitt upp i det här, även om det är långt kvar tills vi är i mål, säger han.

Annons

Natten mot tisdag kom Bollnäs finländska spelare Ville Aaltonen och Samuli Helavuori hem till Bollnäs. Glada och nöjda efter en VM-skrällen där Finland slog ut Sverige i semifinal.

Och risken finns att lagets svenska VM-spelare får höra om det under torsdagens träning.

TV: Bandykollen ger er säsongens toppar och floppar: "De är otroligt bra i vissa sekvenser – sedan tappar de totalt"

– Lite får man nog jävlas såklart, men det får man väl äta upp nån annan gång så man får vara lite försiktig. I omklädningsrummet har vi gemensamma mål också, säger Ville Aaltonen som bara kommer "stöta" sig lite lagom med Andreas Westh, Per Hellmyrs och Daniel Berlin.

Torsdagen blir den enda gemensamma träning laget har innan fredagens möte med Hammarby på Zinkensdamm. Spelarna hade visserligen chansen på tisdagen, men då var det bara Aaltonen av VM-spelarna som pallrade sig upp till Sävstaås.

– Jag var med som är ung och snabbt återhämtar mig...

Hur mycket energi ger det här VM-silvret?

– Det ger mycket för oss att gå till en final med allt hur det gick till och det vi fick uppleva. Det var en turnering man kommer minnas länge. Jag var med när vi vann VM-guldet 2004, då vann vi mot Ryssland två gånger om och hade mer rutin i laget. I år hade vi inte många som trodde på oss förutom oss i laget.

LÄS MER: Tekniken bakom Bollnäs segersvit

Med VM bakom sig som en energiboost är det nu fullt fokus på elitserien där det blir en intensiv avslutning. Det börjar borta mot Hammarby på fredag, fortsätter med hemmamatch mot Vetlanda på söndag och avslutas sedan borta mot Tillberga på tisdag.

– Vi är med och slåss om andraplatsen, så det är viktiga matcher som kommer nu på kort tid. Vi ska fortsätta därifrån vi var innan VM-uppehållet och vi ska nog kunna ta några steg till innan slutspelet. Utgångsläget är bra, säger Ville Aaltonen.

LÄS MER: Finland en vinnare – trots finalförlusten

Bollnäs ligger trea med 33 poäng, en poäng bakom tvåan Villa Lidköping och en före fyran Sandviken. Tre poäng bakom skuggar Hammarby som vid en Bollnässeger på fredag kommer bli avhängt från striden om topp fyra.

– Det blir en nyckelmatch. Så länge vi levererar har vi allt i egna händer. Bra att vi får en riktig match direkt också så man blir påkopplad. Och jag vet att vi kommer få bra stöd från läktaren. Det gäller att hålla koncentrationen uppe bara, säger Ville Aaltonen.

TV: Bollnäs planer på bandyhall hyllas

Mer läsning

Annons