Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är truppen till dam-VM i USA – laddar med läger för första gången

/

Damlandslagets förbundskaptener Anna Jepson och Anna Lundin har tagit ut truppen till VM i USA i februari.
En uppgift som inte var helt enkel.
– De har varit tufft att ta ut den här truppen om 16 spelare. Vi har så hög kvalitet på våra bandyspelare i Sverige överlag, säger Anna Jepson till svenskbandy.se.

Annons

Dam-VM i bandy spelas 18-21 februari i USA. På söndagen tog Anna Jepson och Anna Lundin ut 16-mannatruppen till mästerskapet – en uppgift som inte föregicks utan diverse huvudbry för de båda förbundskaptenerna.

– Det har varit en lång dag med många telefonsamtal. Både positiva och med tråkiga besked. De har varit tufft att ta ut den här truppen om 16 spelare. Vi har så hög kvalitet på våra bandyspelare i Sverige överlag, säger Anna Jepson till svenskbandy.se

Inför den långa resan över Atlanten ska damlandslaget för första gången VM-ladda med ett läger. Sista helgen i januari ska Sverige delta i regionsturneringen i Västerås.

– Det blir en perfekt uppladdning för oss att matchas mot P16-grabbar och få ihop gruppen i god tid inför VM. Vi kommer satsa stenhårt på att skapa en härlig lagkänsla nu när truppen som åker till VM är satt, säger Anna Lundin.

Dam-VM avgörs vartannat år. Ryssland är regerande världsmästare efter finalsegern 2014 mot Sverige i finska Villmanstrand.

– Vi har en ung talangfull trupp men en hel del av spelarna var med för två år sedan. Så självklart har vi ett revanschsug i gruppen, säger Anna Jepson.

Sveriges trupp domineras av spelare från Kareby, AIK och Sandviken. Söråkers Malin Persson är enda spelaren från någon annan klubb än de tre.

Mer läsning

Annons