Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn nära ny skräll

/
  • Mikko Aarni och hans Sandviken fick det sista och längsta jublet mot Edsbyn. Efter 8–5 till SAIK i Göransson Arena står det 1–1 i matcher lagen emellan.

En febersjuk Daniel Välitalo kastade in handduken efter uppvärmningen – Felix Pherson bentacklades och klev av efter tre minuter.

Till slut blev det avgörande i kvartsfinal två mot Sandviken som vann med 8–5.

Annons

Att Daniel Välitalo fick kliva åt sidan kunde Edsbyns tränarstab parera. Värre blev det tre minuter in i matchen då Joakim Bergman gick in tufft och bentacklade Felix Pherson. Han fick ledas av isen och kvar på Edsbyns bänk fanns då två avbytare att varva med resterande 87 minuter.

– Att vi bara hade två på bänken kan vi hantera, men det som händer är att vi måste ändra en massa i våra positioner och det blir lite cirkus innan vi är på banan igen, vi har ju snackat igenom våra roller innan matchen, säger Peter Törnberg.

Nu är det 1–1 i kvartsfinalserien. På fredag möts lagen igen i Göransson Arena och frågan är om Edsbyn kan mönstra ordinarie lag då.

– Felix har fått en lårkaka, men han fick behandling snabbt, så vi får se. "Väli" var hängig och fixade inte att spela, vi får se hur det är på fredag. Men det vore gott att spela med tänkt lag, säger Peter Törnberg.

Mer läsning

Annons