Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det bästa vi har gjort i år"

/
  • Jubel på Sävstaås efter onsdagens viktiga seger mot Sirius. Nu väntar en veckas träning innan Ljusdal kommer på besök.

Hörnskytte och ett eget som spel som fungerar.

Då blir det också roliga kvällar på Sävstaås.

Annons

Bollnäs har haft problem i inledningen av elitserien. Men i onsdagens match mot Sirius stämde det mesta, i alla fall under den första halvleken. Resultatet blev en positiv bandy som laget inte kunnat visa upp tidigare.

– Särskilt i första halvleken spelar vi som vi vill göra, det såg riktigt bra ut med boll på många spelare, säger Anders Spinnars, som med två raka hörnmål fram till 3–1 såg till att Bollnäs kunde koppla segergreppet redan efter 19 minuters spel.

Alldeles innan det hade Samuli Helavuori, med ett skott i krysset kvitterat en tidig ledning för Sirius. Och det var också det enda som gästerna skapade på 80 minuters spel.

– Vi får en annan balans i laget med Wikman på mitten som plockar upp många andrabollar. Vi får också till defensiven som lag, tidigare har det spretat lite för mycket. Men nu fick vi till alla delar som gör oss bra, säger Anders Spinnars.

Bollnäsbacken var också nära att sätta 4–1. Ville Aaltonen (bäst igår) satte fart och kunde till slut frispela Spinnars som kom störtande i slottet.

– Jag hade nästan räknat in ett hattrick där, jag såg att de hade en spelare kvar mitt i målet och skulle skjuta bredvid bara. Men så klart träffade jag honom i bröstet. Det hade ju varit läckert att göra tre raka mål, säger Spinnars.

4–1, och 5–1, kom i stället på hörnreturer, båda gånger inslagna av Juho Liukkonen. Sista målskytt blev Micke Jernberg som distinkt dunkade in 6–1 efter läckert förarbete av Markus Ståhl.

– Vi vill ju bjuda på en positiv bandy. Annars är det snart ingen som kommer och tittar på oss. Hittills har vi fått anpassa oss efter omständigheterna, men vi vill alla bjuda på oss själva så mycket vi kan, säger Anders Spinnars.

Bollnäs vann till slut med 6–2 sedan Andreas Eskhult ordnat en sen reducering för Sirius.

Mer läsning

Annons