Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den förlusten sved för LBK

Total dominans den första halvtimmen, men "bara" 2-2 i paus.

Sen kom det en retroaktiva utdelningen tidigt i den andra halvleken fram till 4-2. Men LBK mäktade inte med att hålla den ledningen och Motala vann med 5-4.

Annons

Ljusdals BK kom till jumbomötet mot Motala stärkta av en tvåpoängare mot Sirius för en vecka sedan. Och man började verkligen frejdigt i matchen. Jonas Engström fick jätteläge efter bara 15 sekunder, men Motalakeepern Martin Heurlén räddade.

Nu fick Jonas Engström sin revansch sju minuter senare. Och han gjorde viktiga 3-2 i den andra halvleken också. Han var het som en kolgrill liksom övriga LBK:are. Man gick fram till 4-2 också - och inget tydde på något annat än två poäng för hemmalaget.

Motala satsade på en stark defensiv, misstag av LBK och fräna kontringar. Och lyckades. Med en dryg kvart kvar av matchen fick man hjälp av en riktig LBK-groda och 3-4-reduceringen(JOhan Eriksson) var precis vad gästerna behövde. Bara tre minuter senare kom också kvitteringen (Erik Ågren, Motalas bäste) på ett småchockat LBK. Och inte nog med det. Med två ordinarie minuter kvar kom ett segermål också för Motala. Målskytt då, Lukas Persson som gjorde sitt tredje mål i matchen.

LBK:s mål i matchen gjordes av Jonas Engström 2, Kalle Mårtensson och Eric Lisell.

Mer läsning

Annons