Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg vann svängigt derby

/

Broberg såg ut att köra över Ljusdal i annandagsderbyt på Hällåsen och hade 2–0 efter sju minuter, men ljusdalingarna gav sig inte så lätt inför 2 285 åskådare.

Annons

Till slut stannade ändå båda poängen i Söderhamn via 5–3 (3–3) i en match som svängde rejält. För efter det att Joel Edling och Ted Bergström hade gjort två mål fram till 2–0 inom loppet av två minuter (mellan den femte och sjunde) vaknade söderhamnssonen Jonas Engström till och gjorde tre raka mål fram till 3–2 för Ljusdal.

Men efter det var det Broberg för nästan hela derbyslanten. Söderhamnarna inte bara gjorde de resterande målen, man hade också det mesta av spelet.

– De (Ljusdal) låg högt upp med hela laget och tryckte, men efter att de hade gjort 3–2 tog vi en time out och den gav resultat, säger en mycket belåten Michael Bratt, Brobergstränare, som konstaterade att laget nu har fyra poäng mer än vid motsvarande tid förra säsongen.

Kollegan i Ljusdal, Björn Eriksson säger:

– Vi stod och tittade på alldeles för mycket i början. Broberg pressade högt på oss, och vi var nog inte riktigt beredda på det.

På torsdag publiceras en film med samtliga mål från matchen.

Mer läsning

Annons