Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg har taktiken klar

/

Första matchen på 19 dagar.

Då har Broberg taktiken klar för sig inför annandagsderbyt mot Ljusdal.

Annons

Det 7 december i segermatchen mot Vänersborg var senaste gången som Broberg spelade elitseriebandy. Nu väntar Ljusdal hemma på Hällåsen för första gången på sex år.

– Vi har inte spelat en match på nästan tre veckor och det gäller för oss att smyga igång och jobba in oss i matchen efter hand. Vi har försökt spela mycket på träningarna för att hålla tempot uppe. Men det är Inte riktigt samma sak, säger Brobergs biträdande tränare Ola Hallberg.

Broberg körde ett lättare pass på juldagen och tränade bland annat en hel del hörnor.

Vad är viktigaste mot Ljusdal?

– Med tanke på att vi inte spelat på länge är det att vi hittar in positionerna och att passningarna sitter och hela den biten. Det blir vikigt att hålla bollen inom laget. Sedan måste vi få i hop defensiven. Ljusdal har många bra fartspelare som vi måste få stopp på.

Annandagsbandy brukar betyda en festlig inramning kring matchen med mycket publik på läktaren. Det är också någonting som Ola Hallberg hoppas på.

– En sådan här match är det absolut inga problem att tända till. Vädermässigt ser det också bra ut och vi får hoppas att det inte blir någon snö, säger han.

Broberg kommer med exakt samma lag som mot Vänersborg. Det betyder att anfallaren Jesper Öhrlund vilar för andra matchen i rad.

Mer läsning

Annons