Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs föll tungt i Vetlanda

/
  • Juho Liukkonen gjorde tre mål mot Vetlanda.  Men det räckte inte. Bollnäs förlorade med 4–6.

Med sina tre mål såg Juho Liukkonen ut att bli stor poängräddare.

Men en onödig utvisning med drygt tio minuter kvar att spela fällde Bollnäs GIF i bortamatchen mot Vetlanda BK

Annons

Med mindre än en kvart kvar att spela smällde Bollnäs finländare Juho Liukkonen in sitt tredje mål för kvällen på hörna i den på förhand svåra bortamatchen mot Vetlanda BK i Sapa Arena. Målet betydde kvittering till 4-4. Men bara minuten efter kvitteringen drog ryssen Alexander Koljagin på sig en onödig tiominutersutvisning. En utvisning som skulle visa sig bli matchavgörande. Med drygt sex minuter kvar att spela av ordinarie tid gjorde Vetlandas Jesper Jonsson 5-4. Jonsson var även mannen som punkterade tillställningen när han i slutminuten satte 6–4 till hemmalaget. Bollnäs var ett slaget lag.

– Jag är otroligt besviken över att vi inte kunde stänga matchen efter vårt 4-4-mål. Vi får inte dra på oss sådana onödiga utvisningar i det läget matchen befann sig, säger Bollnäs tränare Patrik Larsson.

Juho Liukkonen var nära att få göra 5–5 med fem minuter kvar. Men domaren hade blåst av spelet innan Liukkonen styrt in bollen i mål. I samband med utvisningen drog finländaren på sig en tiominutare för osportsligt uppträdande.

– Vetlanda var skickliga på att komma runt på kanterna, vilket vi hade stora problem med. Det var en jämn match där vi lika gärna kunde ha vunnit matchen. Vi får ta med oss att målskyttet släppte lite i kväll, säger Patrik Larsson.

Mer läsning

Annons