Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK:s klubbchef: "Vi var nära att lägga ner"

/

Uttåget ur elitserien i våras var ett dråpslag för Ljusdals BK.
Nu berättar klubbchefen Ola Bengtsson hur allvarligt läget var i klassiska LBK.
– Vi var nära att lägga ner, säger han.

Annons

LÄS MER: LBK får behålla sponsring – trots degradering

I mars åkte Ljusdals BK ur elitserien efter att ha misslyckats i kvalet mot Sirius, Gripen Trollhättan och Falu BS. Kort senare var spelarflykten i gång och tunga namn som Kalle Mårtensson , Oscar Jonsson och Johan Jansson Hydling lämnade klubben.

Spelarsituationen var så svår att LBK tidigt i somras bara var en hårsmån från att lägga ner a-lagsverksamheten och hela elitsatsningen.

– I maj eller juni visste vi knappt om vi skulle ha ett a-lag. Vi var nära att lägga ner elitsatsningen för att vi inte fick ihop lag, säger han.

– Men vi fick tryck i grejerna efter ett möte på IP där vi bestämde oss för att köra och sedan har det gått ganska bra, fortsätter Ola Bengtsson.

LÄS MER: LBK:s tårar på IP

För att spetsa formen inför allsvenskan som startar i november kommer LBK att arrangera en bandyhelg i Ljusdal, 16-18 oktober. Det meddelade klubben via sitt Instagramkonto sent på torsdagen. LBK möter elitserielaget Broberg, Borlänge (allsvenskan) och Selånger (division 1) under tre dagar, men någon cup är det inte tal om, enligt Ola Bengtsson. Det sena beslutet att fortsätta elitsatsningen gjorde att det också blev för sent att arrangera en hel turnering.

– Vi hade tänkt göra något liknande Exte Cup, men kom i gång med arbetet för sent. Då tänkte vi att låt oss fokusera på en träningsmatchhelg så ger vi Ljusdalsborna bandy i oktober även om vi inte har någon cup, säger han.

Tanken är någon form av kringarrangemang, men att helgen i huvudsak handlar om träningsmatcherna.

LÄS MER: Ingen cup med känsla av "Dex" i Ljusdal

– Det är på en fundamental nivå och inget wild and crazy. Vi får hålla det på rätt nivå, men ändå göra något kul av det. Det är kul att det blir lag från tre olika divisioner, säger Ola Bengtsson.

Trots att det bara är två veckor till avslag i första träningsmatchen på Idrottsparken är LBK:s klubbchef inte orolig över det milda vädret.

– Jag har inte tänkt på det. De senaste tre åren har vi kört arrangemang i oktober och även om det varit monsunregn så har det i alla fall gått att genomföra. Kommunen har lovat att göra allt de kan för att få is till den 16:e. Jag utgår från att det löser sig, säger Ola Bengtsson.

Mer läsning

Annons