Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berglund saknar publiken – men gillar att vinna igen

/

Ljusdal fortsätter att vinna.
Det enda som lagkaptenen Johan Berglund saknade i möte med Djurgården var publiken.
– Jag har aldrig spelat för så lite folk nån gång på Zinkensdamm, säger han och skrattar.

Annons

Ljusdalsveteranen gör sin första säsong i allsvenskan och trivs faktiskt rätt bra med sitt nya liv som bandyspelare. Som möjligheten att se arenor han inte varit i närheten av tidigare.

– I dag var det meningen att vi skulle spela på Spånga IP, men det blev Zinkensdamm som faktiskt bjöd på kanonförutsättningar. Men jag har aldrig spelat för så lite folk där, men det var faktiskt ett 60-tal ljusdalingar på plats, det var roligt, säger Johan Berglund.

Annars då, vilken är den största skillnaden för dig att spela i allsvenskan kontra elitserien?

– Man får jobba med sig själv en del och inte kolla så mycket runt omkring hur allt är på arenor och i omklädningsrum. Allt är annorlunda. men det är lika roligt att vinna, då spelar det ingen roll vilket lag man möter.

Mötet med Djurgården slutade 6–2 till Ljusdal, bland annat efter ett mål på hörna från Berglund. Det blev en rätt så tillknäppt historia där Ljusdal kontrollerade det mesta och hade det mesta av spelet.

– Det här är väl en match vi ska vinna, men ska jag vara ärlig har jag halvdålig koll på de här lagen vi möter, men jag anade att det är ett lag som kommer tillhöra den nedre halvan, säger Johan Berglund.

LÄS MER: Hörntrubbel i premiären

Det blev bara 70 minuters spel för honom på lördagen, sedan plockade tränaren Patrik Larsson av sin lagkapten som en ren försiktighetsåtgärd.

– Ja, jag åkte ju på två helt sanslösa tior och får man en tredje så blir man avstängd. En knepig regel som jag inte gillar. Mitt rykte kanske följt med ner i allsvenskan, säger Johan Berglund.

Nyförvärvet Pär Törnberg svarade för två poäng då han spelade fram Jonas Pettersson till både 2–0 och 3–0. Och enligt Johan Berglund så märks det vilken skillnad han betyder för Ljusdal.

– Det är jätteskönt att Pär kommit in i laget, en stor tillgång för oss både i omklädningsrummet och på planen och det visste jag att det skulle göra, han är en bra kille. Tur för oss att ingen annan klubb nöp honom, nu ser det riktigt bra ut, säger han.

– En enskild spelare kan betyda mycket mer för ett lag i allsvenskan än i elitserien.

LÄS MER: Så gick det i allsvenskan

Mer läsning

Annons