Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backtalangen förlänger med LBK – stannar i tre år

/
  • Erik Olsson är klar för LBK i tre säsonger till efter denna.
  • Ola Bengtsson, klubbchef, har städat upp i en kontraktspärm full av kludder...

I många år var LBK:s kontraktspärm helt nerkladdad i bläck.
Nu har Ola Bengtsson fått ordning på röran – och skrivit nytt treårsavtal med backtalangen Erik Olsson.
– Han är så extremt ambitiös, säger LBK:s klubbchef.

Annons

Ola Bengtsson hade det inte lätt när han som nytillträdd klubbchef slog upp klubbens pärm för spelarkontrakt.

Han berättar själv om hur det såg ut i den:

– Jag tittade på kontrakten när jag tog över, och de var fulla i bläck efter att det gjort nya överenskommelser. Det blir så när man inte är överens, man far och stryker och petar. Men det funkar inte att ha det så. Nu är det enda stället som det är bläck på i den pärmen underskrifterna, säger han.

LÄS MER: LBK var nära att lägga ner

Nu är hans strategi att jobba med kommande LBK-trupper i väldigt god tid.

– Vi måste våga börja jobba med det här tidigare. Vi måste "committa" oss som ledare, och viktiga spelare måste också våga det. Men jag förstår ju vad som händer i huvudet på människor när det är mitt uppe i en säsong när det går sådär, och dessutom lite tjafsigt som det var ifjol. Man tänker: "skit samma, jag spelar av det här nu och sedan drar jag". Men det vi skapar nu får vi städa upp nästa säsong – eller njuta av nästa säsong. Jag lägger mycket tid på det här, och det här är väl första gången på länge i klubben som vi ska ges lite marginaler som gör oss bättre, säger han.

LÄS MER: Ljusdal förlänger med ledningen

I dagarna har LBK skrivit just ett sådant avtal som klubbchefen Ola Bengtsson vill se – backtalangen Erik Olsson är klar för tre år till i klubben efter innevarande säsong.

LÄS MER: Bänken ifjol – nu är Erik Olsson ordinarie

– Han har gått upp fem kilo muskler på eget bevåg inför den här säsongen för att han är så extremt ambitiös. När han kom tillbaka till den här säsongen gick skridskorna nästan dubbelt så fort, och han har i princip inte gjort ett enda fel hittills. Om tre år är han 22 år, tar han utvecklingen så står den här killen med möjligheter att välja vad han vill. Antingen är vi så bra då att han vill stanna, eller så vill någon större klubb ge honom ett fett kontrakt och ingen är gladare än jag, säger Ola Bengtsson, som även säger sig ha avtal i sin revolutionerade pärm över nästa säsong med Mattias Blom, Samuel Nyberg, Jonas Svensson och Emil Woxberg.

– Nu jobbar jag med kärnan, Melin (Emil), Jens (Hermansson), "Chrille" (Christoffer Norgren) och "JP" (Jonas Pettersson). Den processen är i gång, säger Ola Bengtsson.

LÄS MER: Klubbchefen om att Filip Ljus lämnar

Ljusdal ligger fyra i den norra allsvenskan efter lika många spelade matcher. På fredagskvällen spelar laget mot Borlänge borta.

Mer läsning

Annons