Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14-årige Isak Flodberg klar för fem år med LBK

/

Ljusdals BK har påbörjat en ambitiös satsning inför framtiden.
Första steget: Skriva femårskontrakt med 14-årige Isak Flodberg.
– Det är ett steg i att sända signaler kring hur vi tänker, säger klubbchefen Ola Bengtsson.

Annons

LBK:s unge talang Isak Flodberg är bara 14 år gammal. Men redan har han kommit överens om ett femårskontrakt med klubben.

– Vi vill behålla föreningsutvecklade talanger i Ljusdal. Vi vill skapa en lösning här tillsammans med bandygymnasiet och a-laget. Att knyta en ung talang till a-laget i så pass lång tid är det första steget i att sända signaler kring hur vi tänker, säger Ola Bengtsson.

Enligt bandyförbundets bestämmelser kring avtal får klubbar max skriva avtal över tre år, men LBK har en personlig överenskommelse med Isak Flodberg om fem år.

– Utgångspunkten i att kunna göra så här är en vuxen och lång dialog både med Isak själv och med hans föräldrar. De riktigt stora talangerna kan vi utveckla i vårt a-lag, enligt min åsikt överskattar många bandygymnasiernas förmåga att utveckla ungdomarna, säger Ola Bengtsson.

Finns det inte en risk att Isak känner sig låst i klubben och stan med ett så långt kontrakt?

– Vi har ett ansvar för Isaks utveckling, att vi kan ge honom ett fullgott alternativ på hemmaplan. Om Isak vid 18 års ålder fått en gigantisk utveckling och till exempel Hammarby vill ha honom kommer det naturligtvis lösa sig om han vill flytta dit. Vi sätter inte fotboja på honom och kommer inte stoppa någon, men vi hoppas att han är kvar under de fem åren och blir den kugge i laget vi hoppas på, säger Ola Bengtsson.

LBK laddar som bäst för den allsvenska säsongen. Veckan innan Isak Flodberg skrev kontrakt, blev 16-årige Edvin Persson klar för tre år med klubben. Han debuterade i a-laget i segermatchen mot Sirius på försäsongen, där han också blev målskytt.

Att kontraktera unga talanger från bygden är en strategi LBK kommer satsa vidare på.

– Min uppfattning är att de unga spelare jag pratat med vill spela i elitserien och vinna titlar. Då måste vi skapa förutsättningar för dem att göra det, men de måste också gå in själva och våga satsa, säger Ola Bengtsson.

Mer läsning

Annons