Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandet Kainoabel har släppt ny EP – hoppas spela på hemmaplan i Hudiksvall

Bandet Kainoabel har precis släppt en ny EP. Gruppen, med rötterna i Hudiksvall, beskriver EP:n som en popkaramell med namnet Ung svensk Gud.

– Det är intrikat pop med en tvist. Det är pop som ska få dig att vara uppmärksam, det är vårt mål, säger Simon Svedmyr.

Bandet, som består av Alexander Shalan Ottosson, Sebastian Nylin, Jacob Tellin, Simon Svedmyr och Joel Danielsson, har spelat tillsammans i ungefär fyra år.

– Det här känns som det bästa vi har gjort. Vi har fått väldigt bra respons och folk verkar gilla den lätttillgängliga melodin, men samtidigt finns det många detaljer att lyssna på, säger Simon Svedmyr.

Se även: Folkmusikbandet släpper nytt – Se Garmarnas nya musikvideo

– Vi vill spela så mycket som möjligt. Och vi vill se mer än bara Stockholm, vi vill komma ut i byarna och spela, säger Alexander Shalan Ottosson.

Se en musikvideo från en av Kainoabels tidigare låtar, Hoppats på mer.

Bandet har aldrig spelar på hemmaplan i Hudiksvall, men de hoppas att det ska få någon spelning i hemstaden snart.

– Vi har spelat i Sundsvall, men aldrig i Hudiksvall. Vi vill få ut vår nya musik så mycket som möjligt. Vi har lite på gång under sommaren. Sen hoppas vi kunna spela lite mer i framtiden, säger Simon Svedmyr.

Läs även: Artister på väg till sommarens visor vid Rångsjön