Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Band hyllas med egen dag

Den 18 april 2013 släppte den svenska popgruppen The Fooo sin första musikvideo. I dag ett år senare får de sin egna dag av fansen.
– Vi vill visa hur stolta vi är över The Fooo, hur långt de har kommit, säger initiativtagaren Tove Eriksson.

Hon kallar sig själv en Foooer, 15-åringen från Los som tillsammans med två andra dragit i gång den här dagen för att hylla favoritbandet.

– Om man tycker om deras musik och deras personlighet är man en foooer, säger Tove Eriksson.

Det var alltså på dagen ett år sedan The Fooo släppte sin första låt Kangaroos och sen dess har bandet hunnit med att släppa ett album och de är snart färdiga med sin första turné.

Tove Eriksson har varit med sen starten och ville visa hur stolt hon är över bandets framgångar. Det är därför hon nu vill hylla bandet med en egen dag, #TheFoooDay.

– Varje år den 18 april ska man skriva #proudfoooer på handleden och rita ett infinitytecken.

Varför då?

– Därför att infinity betyder för alltid, för vi kommer för alltid att stötta dem och vara stolta över dem, säger Tove Eriksson.

Hon är inte ensam. På torsdag eftermiddag hade ett hundratal gått med i facebook-evenemanget och i dag ska fansen visa sin kärlek till bandet på sociala medier. Hon vet inte om bandet själva är medvetna om att de föräras en dag, men säger att det skulle vara kul om de hör av sig.

Till sist, vad önskar du dig mest just nu?

– Att #TheFoooDay ska bli bra. Och att jag någon gång ska få träffa dem i framtiden, för att jag aldrig har träffat dem, säger Tove Eriksson.

Lyssna på Tove Erikssons egen The Fooo-favorit, 97 ways här