Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Balettens största projekt

2,5 miljoner fördelade på fem länder det är budgeten för ett kulturprojekt, som Viksjöforsbaletten ingår i. Art in Ed är ett Comeniusprojekt och det största projekt budgetmässigt som Viksjöforsbaletten har varit med i.

Det kom fram när danskonsulent Sofia Nohrstedt från Musik Gävleborg och dansare/danspedagog och koreograf Sophia Färlin-Månsson besökte Viksjöforsbaletten. De fick vid besöket information om Viksjöforsbalettens pågående projekt. Art in Ed är ett av dem.

– Vi är stolta att Gävleborg genom Viksjöforsbaletten kunde komma med i detta nätverk. Kort beskrivet handlar projektet om att ta in olika konstformer, som dans, i övrig undervisning och låta de vara ett av medlen i att lära sig, säger Helena Ehrstrand.

I december hålls en upptakts- och planeringsträff för Art in Ed i Italien, som är ett av de medverkande länderna.

Ett annat projekt heter Ocarina som är ett utbyte med Cypern, Rumänien, England, Portugal och Sverige. Det är ett EU Culture projekt. I oktober hölls en träff i Portugal. Det kan bli en träff i Viksjöfors i december.

Informationen handlade även om två planerade sommarläger i Viksjöfors i augusti nästa år. Lägren riktar sig till dansare och danspedagoger.

Det var Julia Ehrstrand, Emma Lindberg och Helena Ehrstrand som berättade om de pågående projekten.

Emma Lindberg berättade också om sitt dansarbete i SOS:s barnby i Makedonien. Hon är bara tillfälligt hemma.