Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bale sa nej till "Terminator"-filmen

När Christian Bale fick erbjudande om att spela huvudrollen i en
fjärde Terminator-film tackade han nej.
- Jag såg ingen mening med det. Och jag tyckte inte att manuset var bra, säger han till TT Spektra.

Det krävdes att regissören McG tog flyget från Los Angeles till Hongkong, där Bale just då spelade in "The Dark Knight", för att övertyga honom.
- Han är rädd för att flyga, och att han gjorde en tolv timmar lång resa för ett halvtimmesmöte med mig var imponerande. Jag hade också haft mina tvivel kring honom som regissör, han är ju bara känd för att ha gjort "Charlie's änglar"-filmerna. Men han framstod som en ärlig man, som älskade Terminator-mytologin, säger Bale och fortsätter:
- Det som också övertygade mig var alla i min närhet som sa "gör det inte, du är för bra för att vara med i en Terminator-film". Det gjorde mig bara extra intresserad.

ett extra plus att "Terminator Salvation" är annorlunda än de tre tidigare filmerna. De utspelades alla i nutid, med tidsresenärer som kommer från framtiden. Den nya filmen utspelas helt och hållet i framtiden, efter domedagen. Kriget pågår mellan maskinerna och resterna av mänskligheten, och John Connor (Bale) måste kämpa för att hålla Kyle Reese (mannen som i den första filmen skickas tillbaka i tiden) vid liv.
- Det viktiga i de här filmerna är terminators och action. Det måste finnas en mänsklig historia också, men ingen som går och ser de här filmerna tror att de kommer att få en analys av mänsklighetens villkor. Vi jobbar för att skapa storartad underhållning. Jag älskar det, och det finns inget att skämmas över i det, säger Christian Bale.

av filmen blev det en smärre skandal, när ett ljudklipp avslöjade att Bale hade skällt ut en ljussättare med en vokabulär fylld av grova svordomar.
- Jag vet vad jag gjorde. Jag gick för långt. Och jag tar konsekvenserna, säger han kort.
Inför inspelningen såg han självfallet om de tre tidigare Terminator-filmerna - och tränade vapen.
- Efter alla actionfilmer som jag har gjort, börjar jag känna mig rätt säker på att hantera olika sorters skjutvapen. Jag har en bisarr dragning till moderna vapen - även om jag självfallet känner djup respekt för hur man handskas med dem.

det fortfarande konstigt att vara högt betald filmstjärna.
- Under större delen av min karriär har jag bara gjort filmer som inte gått bra, säger han.
Han är mycket vag när det gäller att tala om framtiden både när det gäller Batman- och Terminatorfilmer.
- Vem vet, det kanske inte blir någon mer. Christopher Nolan jobbar med ett nytt Batman-manus, jag ser fram mot att läsa det, men jag vet inte när det blir.
Regissören McG, som namnet till trots inte är en svart rappare utan en vit medelålders man klädd i kostym och slips är mer öppen.
- Nästa Terminator-film kommer våren 2011. Då hamnar vi i nutid igen. John Connor kommer hit och ska försöka övertyga världen om att domedagen närmar sig. Alla tror han är galen. Och Linda Hamilton kommer att göra comeback i rollen som hans mamma.