Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bal med regntunga skyar

En kväll med uppklädda herrskap, fin middag och fina bilar. Vid årets studentbal trotsade studenterna vädret och med lite tur slapp man regnet.

Efter tolv år i skolan ska allt avslutas med en bal på Kilafors Herrgård. Det har varit ordningen för gymnasisterna i Söderhamn i tjugo år. Sällan har vädret varit sämre än i år.

Det regnade förvisso inte innan middagen och det gladde säkert damerna som ägnat lång tid till att lägga håret.

Studentbalen symboliserar ett avslut och för att allt ska bli perfekt har många varit i gång med förberedelserna sedan i höstas med klänning, smink och smycken.

Värdparet, Elin Nygren och Andreas Fernqvist, tog emot de nästan 150 gästerna under två timmar.

Det som bröt av mest var den gula traktor som förde Erika Westh och Johan Ahlstrand till balen. De kom sittandes på en bänk i traktorskopan.

– Vi ville vara speciella. Första tanken var att åka lådbil men det fick vi lägga ner, säger Johan Ahlstrand.

Studentveckan brukar traditionellt avslutas med balen, men riktigt slut är det ju inte. På lördagen väntar middag på Statt. Efter en period med fester och aktiviteter finns det fortfarande sug efter mer.