Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Baksidan av en offentlig barndom

Barns utsatthet, hämndkänslor och föräldrars missbruk hamnar i fokus under ett aktuellt författarmöte i Söderhamn.

Författarna Felicia Feldt och Mian Lodalen har båda skrivit utlämnande och personliga självbiografier om sina föräldrar som fortfarande är i livet.

På tisdag kväll möts de i ett högaktuellt samtal på Söderhamns bibliotek. Huvudfokus kommer att vara Felicia Feldts upplevelser av att vara dotter till en av Sveriges främsta barnexperter, Anna Wahlgren. Samtalet kommer att handla om utsatthet, hämndkänslor, moral, moderskap och barns villkorslösa kärlek. Och om rätten att slippa försonas.

Författarna utgår från sina romaner under samtalet: Mian Lodalens kritikerrosade och självbiografiska barndomsskildring Dårens dotter och Felicia Feldts hett omdiskuterade Felicia försvann.

Felicia Feldt är författare, manusförfattare på en kommunikationsbyrå och sjuksköterska. I januari 2012 gav hon ut sin självbiografi Felicia försvann. I boken uttrycker hon besvikelse över sin uppväxt, moderns livsstil och uppfostringsmetoder. Boken kritiserar bland annat att allmänheten fick insyn i hennes barndom och modern Anna Wahlgrens bruk av alkohol och hennes byten av partner, som ska ha resulterat i en otrygg uppväxtmiljö för Felicia Feldt.

Mian Lodalen är journalist, författare, krönikör och debattör. Hon är bland annat engagerad i hbtq-frågor, kvinnokampen, veganrörelsen och har en rad prisade romaner bakom sig.