Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakade för Afrikas horn

Alfta-flickorna Kristin Nyegård och Agnes Wiklund sålde egna bakverk för att hjälpa Afrikas horn.

Det blev tre dagars bak hemma och en eftermiddag vid Alftahallen, där de sålde bullar, blåbärsmuffins, chokladmuffins, hallongrottor, hjortronkakor, kladdkaka, drömmar och risbräck. Summa summarum fick flickorna in 862 kronor, som de satte in på Barnfonden för att hjälpa barn på Afrikas horn.

– Det var roligt och spännande och vi vill åtminstone göra om det. Vi tror vi ska göra om det, säger 11-åriga Agnes och Kristin när vi träffar dem en solig eftermiddag hemma hos Agnes.

Flickorna berättar att allt började när de tittade på Lilla aktuellt i skolan och där det i ett inslag berättades att man kunde sälja olika saker och sedan skicka in pengar för att hjälpa hungerkatastrofens offer.

Det gällde sedan att planera och hitta dagar för själva bakningen och för försäljningen.

Direkt efter skolan en fredag eftermiddag fick de skjuts hem för att hinna plocka ihop allting. Sedan stod de från halv tre till fem vid livsmedelshallen och sålde. Responsen var positiv. Flickorna fick beröm.