Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bahonjic straffade Dala-Järna när Bollnäs höll topptakten på bortaplan: "Jag fick den av Hamodi, var så stensäker"

Bollnäs tuffar på i treans topp.
Men det krävdes en rejäl arbetsinsats för att plocka hem poängen borta mot Dala-Järna, ett kämpastarkt bottenlag med en suverän målvakt.
– En bra match, vi släppte in dem lite på slutet, säger mittbacken Alen Bahonjic som satte straffen till 2–0 när Giffarna vann med 3–1.

Det var något stukade Giffar som drog till djupet av Dalarna.

Men nu var det tid att sopa bort det sura minnet från 0–5 i DM-finalen mot Söderhamn.

Krönika: "Bollnäs saknar spetsen"

Planen var såklart lika enkel som god – snabbt tillbaka på vinanrspåret i serien och befästa positionen i täten.

Den funkade också - till slut.

– Det var inget vi funderade på längre, det städade vi bort med ett bra snack. Nu skulle vi studsa tillbaka och upp i nivå igen, säger Alen Bahonjic, den 27-årige profilen som är på väg tillbaka till storformen när han var en dominerande mittback under en säsong i Rengsjö SK.

– Det känns så, men ännu fattas några kilo att kapa för att få lite mer klipp i stegen. Det är tur att Danne Ölander är så snabb, vi kompletterar varandra bra, säger Bahonjic.

Som alltid spelat fotboll med ett okuvligt självförtroende.

Som när Bollnäs fick en straff, Johan Sköld kraschad på genombrott, tidigt i den andra halvleken på ett soldränkt IP i Dala-Järna.

– Vi missade ju två straffar mot Söderhamn i DM-finalen. Nu var det bestämt att Hamodi (Hussein) skulle ta nästa. Men jag kände mig så stensäker, och frågade bara om jag fick ta den, säger Alen Bahonjic, som också skickade in 2–0 med både kraft och elegans.

– Jag tar gärna alla straffar. Jag lovar, dom sitter.

Det var ett viktigt mål, där Bollnäs fick en sorts retroaktiov utdelning på ett kompakt spelövertag och ett gäng heta chanser under första halvlek.

Problemet var bara att hemmalaget hade en storspelande Christian Albinsson i målet, och den enda som lyckades överlista den "gröne jätten" före paus var egna backen Emil Granberg med olycklig nicktouch.

– Han var grym i målet, vi kunde ju ha gjort fem, sex mål redan i första halvlek. Samtidigt behöver vi kanske bli lite mer kliniska i avsluten också, säger Bahonjic.

Bara sex minuter senare kunde Hamodi Hussein sätta 3–0 med ett stiligt lobbskott i friläge (brorsan Dido kunde inte ha gjort det bättre), och det kändes som ett sigill på matchen där ett tapper krigande hemmalag hade svårt att komma till några lägen alls.

Men ett mer desperat Dala-Järna kunde flytta fram mot slutet, och bjöds på läget (en lite för lös bakåtnick av Danne Ölander) att reducera till 1–3 med drygt 20 minuter kvar.

– Vi gjorde det väldigt bra fram till deras reducering, men sedan fick de komma in i kampen lite för enkelt. Där måste vi skärpa till oss. Samtidigt är det inget dåligt lag, de har ju slagit Ytterhogdal på bortaplan, säger en mycket nöjd Alen Bahonjic efter fjärde raka segern som befäster toppläget, nu med fem poäng (och en match mer spelad) ned till tvåan Ytterhogdal.

– Vi har en väldigt bra känsla, det kan bära hela vägen. Och då saknar vi ändå vår viktige kapten Johan Persson, som är tillbaka till hösten, säger Alen Bahonjic, stabil mittback.

Mycket vass i första halvlek var också Dareq Fouad, och Hamodi Hussein hela matchen.

Fotboll – Division 3 södra Norrland

Dala-Järna–Bollnäs 1–3 (0–1)

Mål: 0–1 (35) självmål, 0–2 (50) Alen Bahonjic, straff, 0–3 (56) Hamodi Hussein, 1–3 (66) Fredrik Sixtensson.

Domare: Johan Owén, Karlskoga.

Publik: Cirka 200.