Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bahonjic mot toppform när Bollnäs vände mot Mora: "Roligare när man börjar känna rätta trycket"

2011 vann Alen Bahonjic sportens stjärnliga efter en lysande säsong i Rengsjö SK. Nu, fem år senare, är han på väg mot något liknande med Bollnäs. – Det var ett tag sedan jag var i form, men nu är jag på väg tillbaka, säger den 27-årige mittbacken.

Efter året i Rengsjö så har Alen Bahonjic, som kom fram redan som 17-åring i Bollnäs som en lovande anfallare, haft problem med att hålla sig i trim för att spela på sin absoluta toppnivå.

Men i år är han på rätt väg, och med tanke på den klass han höll 2011 så är det nog så viktigt för Bollnäs lagbygge att han hittat tillbaka.

– Jag är inte där riktigt än, men jag tränar hårt för att komma i rätt form. Det var ett tag sedan jag var i form, men nu är jag på väg tillbaka. Det gick mycket lättare då i Rengsjö eftersom jag också var lättare. säger Alen Bahonjic.

Och i nästa andetag erkänner han att ett exempel på vad några extrakilon kan ställa med.

– Som första målet idag var jag inte alls med på, han var snabb och jag var inte med där riktigt.

Det målet, efter två minuters spel genom anfallaren Pär Fyhr, innebar en smakstart för dittills obesegrade IFK Mora. Men efter det så dominerade Bollnäs kraftigt, skapade lägen och fick till slut in en kvittering när Martin Nilsson fick öppet läge av Ali Reeza.

Hemmalaget noterade även två stolpträffar i slutet av halvleken.

– Det satt jäkligt skönt, vi var tämligen överlägsna i första och det kändes rättvist när "Sigge" (Simon Sigvardsson) tryckte in 2–1 på slutet. Det är så här det ska se ut, vi ska bjuda på bra spel och hålla mycket boll. Det är lite spets som saknas, vi har varit lite energilösa de första matcherna, säger Alen Bahonjic.

Segern var Bollnäs andra för i år och innebär att man, på grund av sämre målskillnad, ligger tvåa bakom just Mora.

Och för Alen Bahonjic kommer det bara bli bättre och bättre allt eftersom veckorna lider.

– Det är mycket roligare att spela nu när man känner att man börjar känna rätta trycket. Vi är mindre backar också så det är lättare att få mycket speltid. Min styrka är att hålla boll och vara kreativ, minussidan nu är snabbheten, men det kommer om jag går ner lite till, säger han.

MATCHFAKTA

Bollnäs–Mora 2–1 (1–1)

Mål: 0–1 (2) Per Fyhr, 1–1 (23) Martin Nilsson, 2–1 (89) Simon Sigvardsson.

Domare: Victor Grönlund.

Publik: 200.