Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bageriflytt i brist på lokal – vansinne!

/

God morgon Ljusdal! Bageri flyttar i brist på lokal. Rubriken prydde LjP i tisdags. Först funderar man vad som är fel, ligger det en hund begraven någonstans?

Annons

Är det verkligen så att både idkaren, politiker och NärLjus försökt finna ersättningslokaler sedan årsskiftet, utan att lyckas?!

Hur svårt kan det vara om man verkligen vill finna en ersättningslokal för ett ungt växande företag.

Att företag, stora som små, ens funderar på att flytta från orten på grund av brist på lokaler får bara inte hända i just Ljusdal. Vi behöver alla jobb och skattekronor vi kan få och måste därför lösa den här typen av problem.

Här måste NärLjus verkligen vara den partner som den är tänkt att vara. Är verkligheten som den presenteras i LjP är det bedrövligt om bageriet tvingas lägga ner sin verksamhet eller flytta till annan ort på grund av att man är utan lämplig lokal.

Gata/Park i kommunal regi eller ut på entreprenad?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: funktionen är viktig och den ska fungera. Att enbart spara pengar och få en betydligt sämre funktion strider mot kommunens uppdrag och hela grundtanken med att vissa saker ska samhället ta ansvar för och det kan faktiskt få kosta en slant. Att effektivisera är helt ok och nödvändigt men sparivern får inte gå till överdrift.

Tydliga politiska skiljelinjer bäddar dock för att vi inte hört sista ordet i den här frågan än.

Herr och Fru L har fått upprättelse, nio år för sent. Men dock.

Beklämmande att två människor gått i nio år och känt sig misstänkliggjorda. Kan tyckas vara en skitsak i det stora hela men för dessa två individer har nog tiden fram till nu varit både obehaglig och bitter.

Nu vill Herr och Fru L att kommunen satsar två nya miljoner för att under en fyraårsperiod medverka i ett nytt demofestivalprojekt. Herr Kommunchefen föreslår kommunstyrelsens au att avslå deras begäran, penningbrist är naturligtvis skälet.

Visst, finns det inga pengar så finns det inga pengar. Men frågan är värd lite längre eftertanke. Demofestivalen och allt vad den drar med sig i form av besökare och strålkastare på Ljusdal kan nog vara värt en slant även från det kommunala.

Är projektet väl underbyggt och kalkylerna realistiska tycker jag Herr och Fru L är värda en ny chans, det tror jag även våra ungdomar i kommunen tycker. Fortsätt dialogen.

Förra veckans torsdagsledare hade ett stänk av gör-det-själv i sig med riktning till ljusdalingar och en eventuell konstgräsplan.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och många, ljusdalingar, tror att det skulle vara både kul, inspirerande och fullt möjligt att samlas kring ett angeläget projekt modell konstgräs.

Vem vet, snart kanske vi har en konstgräsbarometer på Järnvägs tak…

Mikael Sagström

Journalist, företagare, Järvsö

Mer läsning

Annons