Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backstage med Deep Purple

/

Alla på en festival har tänkt tanken, och försökt. Alla vill nog hänga med banden backstage.

Tidningen fick en personlig inbjudan att träffa Deep Purple efter konserten på Rockweekend.

Annons

Direkt efter spelningen försvinner Deep Purple, in bakom avspärrningarna. Där varvar de ner med sitt eget crew och går igenom konserten. Det är en avslappnad atmosfär i lokalen som bandet hänger i. Förutom dem själva, deras assistenter och roddare är det väldigt få utomstående.

– Vill du ha något att dricka? frågar Ian Gillan, som bytt om till något som mest liknar en pyjamas.

Öl, läsk och mat är framdukat på borden och roddarna gör sitt för att packa ihop bandets tillhörigheter. Det finns knappt tid att sitta ned för Ian Gillan. Redan någon timme efter konserten flyger gruppen vidare till Frankrike för ytterligare spelningar.

– Vad tyckte du om konserten? Vi hade ljudproblem ikväll, men man gör så gott man kan, ursäktar Ian Gillan.

Deep Purples konsert blev hastigt flyttad. Och ryktet bland festivalarbetarna säger att det var en hårsmån från att konserten helt ställdes in. Enligt Ian Gillan var det helt och hållet Rockweekends eget fel.

– I vårt kontrakt står det alltid att vi aldrig börjar en spelning efter midnatt. Ändå satte de upp oss då. Men det löste sig till slut, säger han.

Andra saker som florerar backstage är rykten. I år handlade mycket av snacket om bråkiga band och krångliga situationer. Bråkigast av alla sägs Dee Snider, frontmannen i Twisted Sister, och Sebastian Bach vara. Tydligen ska Rockweekend behövt ha fyra säkerhetsvakter mellan deras loger för att inte männen skulle slåss med varandra.

Mer läsning

Annons