Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäckman skapar otydlighet och osäkerhet

Transparens och öppenhet, delaktighet och ansvar. Det är kommunstyrelsens ledord när det gäller anställning av utbildningschef. Socialdemokraterna visar genom hur de agerar att de inte delar den uppfattningen.

Roland Bäckman, ordföranden i kommunstyrelsen, saboterar kommunstyrelsens beslut när han gång på gång uttalar att han tycker att beslutet om att kommunstyrelsen ska anställa utbildningschef är fel. Uttalandet sätter förvaltningen i en besvärlig situation. Förvaltningen rapporterar via kommunchefen till kommunstyrelsens ordförande. De hör och läser Bäckmans ord. Ord som skapar otydlighet och osäkerhet om vad som gäller. Ord som naggar demokratin i kanten. Ord som försvårar rekryteringen.

Andra politiker än Bäckman får ta på sig jobbet att genomföra kommunstyrelsens beslut genom att ingå i den av kommunstyrelsen tillsatta rekryteringsgruppen. Socialdemokraterna och vänsterpartisterna vill inte vara med i gruppen. Beslut som gått dem emot gör att de tjurar. Men de vill fortsätta styra kommunen.

Malin Ängerå, ordförande i utbildningsnämnden, talar under pågående rekrytering om i Ljusdals-Posten vem hon vill se som utbildningschef. En person som är en annan den kvarvarande sökande. Resultatet blev att vi står utan sökande, när den sista kandidaten hoppar av efter att har läst tidningen. Det finns inte ord för ett sådant beteende. Socialdemokraterna meddelar sedan att de har fullt förtroende för Ängerå som ordförande i utbildningsnämnden.

Nu blir det omtag av rekrytering av utbildningschef. För att det ska bli bra måste ordförandena i utbildningsnämnden och kommunstyrelsen ställa sig bakom kommunstyrelsens beslut och medverka till att det blir genomfört. Det krävs i en demokrati.

Ljusdals kommun har mycket att erbjuda en utbildningschef. Många utmaningar, engagerade lärare och rektorer, vänliga invånare, ett tryggt och naturnära samhälle. Vi ser fram mot nästa utbildningschef.

Lars Björkbom (KD)

Leif Hansen (SRD)

Lasse Molin (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel