Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäckman avgår och blir chef

Ljusdals kommunalråd Roland Bäckman (S) avböjer inte bara omval utan slutar redan nu i december. Han blir då chef inom äldreomsorgen.

Den 17 december ska Roland Bäckman börja introduktionen på sitt nya jobb som enhetschef för äldreboendet Mångs-Pers och hemtjänsten i Färila.

Det bekräftar kommunens socialchef Marita Wikström.

– Roland Bäckman har en anställning inom omsorgsförvaltningen. Vi pratade för någon månad sedan om vilka jobb det fanns och det ledde till det här, säger Marita Wikström.

Roland Bäckman har tidigare varit enhetschef inom handikappomsorgen och var alkoholhandläggare innan han valde politiken.

Det har inte kommit in någon formell avsägelse till kommunledningskontoret ännu. Men när den kommer ska kommunfullmäktige entlediga Roland Bäckman och sedan får valberedningen ta upp frågan om ersättare.

– Det måste bli någon som är ordinarie ledamot i kommunstyrelsen, säger Karin Höglund, administrativ chef på kommunledningskontoret.

Nu har S trion Stina Michelson, Annelie Wallberg och Leif Persson som ordinarie ledamöter tillsammansmed ordförande Bäckman.

– Men då sades inget om avhopp så här tidigt. Jag förstår dock att den privata situationen som småbarnsförälder kan vara svår att förena med kommunalrådsuppdraget, säger Örjan Fridner, ordförande i socialdemokratiska arbetarekommunen.