Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backens skola läggs ner

Backens skola i Harmånger läggs ner 2011. Avvecklingen börjar redan nästa år. Det beslutade Nordanstigs kommunfullmäktige på måndagskvällen.

Annons

Antalet högstadieelever i Nordanstig kommer att minska från 385 elever i dag till 250 år 2013. Någonting måste göras, det var alla eniga om, men frågan var vad.

Förutom utbildnings- och kulturnämndens förslag att ha ett högstadium placerat i Bergsjö och därmed lägga ner Backens skola kom olika andra förslag upp. Bland annat yrkades att ha kvar bägge högstadieskolorna, men under en gemensam ledning, och att lägga ner Fröstuna skola i Jättendal. Från flera håll, bland andra Socialdemokraterna och Moderaterna, påpekades det att man någon gång måste våga ta ett beslut.

Kvart i elva på kvällen ajournerades sammanträdet för överläggningar. Med 17 ja mot 14 nejröster beseglades Backens skolas öde. Lokalresursplanen antogs och den innebär att kommunen från 2011 får ett högstadium placerat i Bergsjö.