Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backatorp nerläggningshotat

Handikappomsorgen ska inför 2010 spara fem miljoner kronor. För att komma tillrätta med kostnadsläget föreslås omsorgsnämnden besluta att lägga ner gruppboendet Backatorp i Simanbo, Ljusdal, vid årsskiftet.

Kostnaderna för plats i en gruppbostad är i Ljusdals kommun förhållandevis höga och det beror på att Ljusdals kommun har ett flertal små gruppbostäder. I det så kallades Juliasområdet i Simanbo finns i dag tre gruppbostäder däribland Backatorp som har högst kostnader bland kommunens alla gruppbostäder för vuxna då det är minst med endast två lägenheter.

Tidigare fanns det planer att bygga ut Backatorp med ytterligare två lägenheter, men Ljusdals kommun fick avslag från länsstyrelsen som ansåg att det skulle bli för stort antal boenden i området.

För att klara av handikappomsorgens besparingskrav inför nästa år kan en nerläggning av Backatorp bli aktuell redan vid årsskiftet. Omsorgsnämndens arbetsutskott föreslog vid senaste sammanträdet att omsorgsnämnden beslutar att lägga ner Backartorp.