Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bachelor-Pär satsar på Bollnäsföretag: "Uppförsbacke att få tillbaka förtroendet"

Efter att TV-kamerorna slocknade har Bachelorkändisen Pär Nilsson från Hertsjö köpt ett Bollnäsföretag. Nu varvas konsultuppdrag i Stockholm med att sköta om butikens lager i Hertsjö.

– Det var väldigt slumpartat att jag tog över, säger Pär Nilsson om hur det kom sig att han tog över Bollnäsföretaget som säljer kosttillskott.

Företaget har haft olika ägarkonstellationer genom åren. Flitiga besökare på stan kan känna igen företaget från butiken som tidigare låg i Krokanenhuset. Butiken finns inte kvar, men verksamheten lever vidare som webbshop.

Läs även: Bachelor-Pär och Rebecca firar sin första jul i Hertsjö

– Jag träffade en av delägarna på brännbollsyran förra sommaren och sa att jag hade haft lite funderingar på hur de skulle göra rent strategiskt. Fick då i stället frågan om jag ville köpa företaget. Och på den vägen är det, säger Pär.

Affären blev klar i november och en av utmaningarna han identifierat är att återuppbygga förtroendet hos en del kunder som visat missnöje med långa leveranstider.

– Tyvärr blev det en del kunder som blev lidande då de fick vänta länge på ordrar. Jag har en liten uppförsbacke att etablera vårt förtroende igen, säger han.

Pär Nilssons strategi för framtiden är att låta företaget växa i rätt takt och hålla ut. Han är också noga med att inte dra på sig för stora kostnader, vilket är en av anledningarna till att han väljer att hålla lagret hemma hos föräldrarna i Hertsjö i stället för i Stockholm där han själv bor.

– Visionerna för företaget är stora. Ett mål i framtiden är ju att produkterna ska finnas i daglighandeln och på bensinstationer runt om i landet. Möjligheterna är ju väldigt stora, berättar Pär som också är tydlig med att han vill inte flytta företaget.

– Jag gillar den Bollnäsnärvaro B5Sports har, det är något jag vill bygga vidare på. I framtiden ser jag att vi har en bredare närvaro i Bollnäs, utöver vårt lager, säger Pär.

Läs även: Tillskott i butiksutbudet

Träning har alltid varit en väldigt naturlig del av Pärs liv, även om relationen till kosttillskott är ny i och med företagsförvärvet.

– Tyvärr så gör jag illa mig så fort jag tränar. Det kan hänga ihop med att jag vill lite för mycket och kör lite för hårt, säger Pär.

Flickvännen Rebecca Stenström som Pär mötte i TV-serien Bachelor är också bosatt i Stockhom. Men under våren blivit väldigt många resor till Hertsjö för Pär, som nu hoppas att kunna minska antalet då han snart kommer att ta in hjälp med lagret.

– I dag gör jag det mesta själv, om jag tar hjälp med lagret behöver jag inte åka upp och skicka ordrar varje vecka. Även om det är väldigt rogivande att komma hem och arbeta, säger Pär Nilsson.

Läs även: "Bachelor"-Pär har gjort sitt val