Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axmar lever inte upp till mina höga förväntningar

Så var sommartiden invigd, med första besöket på säsongsrestaurangen Axmar brygga. Ett ställe jag har väldigt höga förväntningar på.

Vi blev väl mottagna av en trevlig servitör som visade oss bordet. Vi hade båda barnen med och servitören hämtade snabbt en barnstol som utan problem fick plats. I det uterum vi satt är utsikten fantastisk och inredningen är jättefin - miljön är otrolig. Servitören tog vår beställning, min man valde oxfilé med potatisgratäng och jag sesampanerad gös med laxfilé och pressad potatis med en krämig gorgonzolasås och hemmagjord fikonmarmelad. Vår tvååring valde ett av de två alternativen på barnmenyn - pannkaka. Vi beställde Coca light men fick vanlig. Maten kom snabbt till bordet, men jag blev genast besviken. På tallriken var det som skulle föreställa krämig sås bara "skum" som efter någon minut förvandlades till en vattnig konsistens. Portionerna var små och maten ljummen. Två små bitar av fisk låg mitt på tallriken med stekta champinjoner och sås runtom. Ovanpå låg en klick fikonmarmelad. Potatisen serverades i en skål. Fisken saknade helt sälta, och det var ben kvar i gösen. Tillbehören smakade bra, men för det priset vill jag ha mer kvalitet på huvudrätten. Min mans tallrik bestod av kött, glaserade rotsaker, två såser och gratängen bredvid. Det slog oss att servitören inte frågat hur han ville ha köttet, men antog att det skulle vara medium, som det brukar vara om inget annat nämns. En av de två bitarna var lättstekta, och den andra var well-done. Jag vet inte om dom garderade sig med två varianter på samma tallrik istället för att helt enkelt fråga? hans mat var dock välkryddat och god, gratängen smakade jättebra och sonens pannkaka gick så klart hem.

Restaurangen är väldigt fin, välkomnande och gemytlig. Det finns ingen bakgrundsmusik men lokalerna är utformade så sorlet blir precis lagom för att utan problem föra privata samtal. Det fanns många barn och vuxna i lokalen och alla såg ut att ha trevligt. Uterummet är ljust och den helt otroliga havsutsikten med vattnet direkt intill gör att man njuter av omgivningen medan man äter, vilket ger en fin helhetsupplevelse.

Även om Axmar brygga anses av andra som vår bästa gourmetkrog, så föll inte allt mig på läppen. För de höga priser de tar förväntar jag mig mer än skummig sky och svagt kryddad mat. Tummen upp dock, för trevlig personal och fin omgivning.