Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avvakta med att stänga köket

Vi är några besvikna elever på Nytorps Naturbruksgymnasium som har blivit trötta på att bli satta i andra hand av kommunen.

Nu när de försöker ta kol på oss och splittra en familj så känns det som att kommun bara ska dra in på allting som har med landsbygd att göra – förutom det som är norr om Voxnan och söder om Galvån. Det går bra att slösa pengar på ett torg till öken och ett kulturhus som kostar mer än de räknat med. Så för att få det att gå runt ska man lägga ner Nytorp för att få pengar till kulturhuset med mera.

Nu ska Nytorp säljas i delar och inte något krav på skola plus att nu har kommunhuset kommit på idén att lägga ner köket på Nytorp redan den 1 januari så vi elever ska få gå till Arbråskolan varje dag eller få matlådor på skolan. Kommunen vill förstöra hjärtat på Nytorp genom att lägga ner kök och matsal och placera ut våra älskade mattanter. För utan dem hade det inte varit något Nytorp. Varför förstöra vår utbildning helt genom att lägga ner köket innan alla elever gått färdigt? För det lilla kommunen tjänar på det är en fluga i rymden.

Som sagt, om köket nu stängs lär vi gå till Arbråskolan och äta och det tar ju bort en massa tid från lunchrasten för det tar ju trots allt 20–25 minuter att gå till skolan och det är ju sammanlagt 40–50 minuter bortkastad tid. Det är hela vår lunchrast sammanlagt. Att stänga köket och de lokaler de nu ska stänga innan det ens är klart att skolan ska läggas ner tycker jag är onödigt. Köket är ju trots allt Nytorps hjärta och vi vill ha kvar det så länge det bara går som sagt.

Så vi vill att kommunen ska låta alla lokaler vara i drift tills alla elever har gått ut och är färdiga och att köket ska vara kvar med mattanter och städerskor!

Två besvikna elever på Nytorp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel