Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avundsjukan har slagit till

Vi får trots allt önska företaget Shakti lycka till och hoppas att de står ut med piratkopieringen och det krokben som KO nu lagt ut. Vad Sverige behöver är verkligen fler företagare och innovatörer.

Jovisst är det Jantelagen, John Pettersson (7/8). I broschyrerna som följde med min matta står inte dyft om något otillbörligt. Det måste komma från nöjda kunder från Shaktis hemsida. Det förstår väl alla att mattan inte kan bota KOL och så vidare. Men alla förstår säkert att om man ligger på mattan och får fart på blodet i kroppen så lindras de smärtor och sjukdomar man redan har. Det blir ju inte sämre i alla fall.

Genom åren ha jag sett annonser som utlovar än det ena än det andra. Men ingen anmälan till KO har gjorts. Här ska Shakti betala en halv miljon för utfästelser som någon nöjd kund har vittnat om. Är det rimligt? Nej. Boten är satt i relation till hur mycket pengar företaget har tjänat. Det är avundsjuka. Det är Jantelag.

Företaget har ju sagt att de ska ändra sin marknadsföring. Borde det inte räcka med en bot på några tusen med tanke på det. Nej. Här ska pungslås till tänderna. KO har inte gjort ett sådant här nedslag sen 2002, och nu passar man alltså på att trycka till ordentligt. Succén med mattan som tillverkas i Indien ger kvinnor jobb där. Shakti betyder gudinna med oändlig medkänsla och kärlek. Att företagets linje är väl genomtänkt får man klart för genom att läsa på hemsidan.

Vilket fantastiskt företag Nadine Reuterswärd och hennes son har startat. Borde man inte ge eloger istället för att straffa? Det tycker jag.

För övrigt ska man nog inte starta företag. Att människor ändå gör det med tanke på alla skatter, avgifter, lagar och förordningar man genast blir slav under så fort F-skattsedeln sitter där är en gåta. Man samhället/staten profiterar på människan lust och håg till att utveckla och göra saker. I Sverige betalar vi skatt innan vi ens kommit upp i existensminimum.

Men folk i gemen vet inte ens om det. Vi får trots allt önska företaget Shakti lycka till och hoppas att de står ut med piratkopieringen och det krokben som KO nu lagt ut. Vad Sverige behöver är verkligen fler företagare och innovatörer. Något att tänka på för dig som tror att ett samhälle börjar med ett kommunhus.

Helena Palén Olofsson

Bjuråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel