Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslutade säsongen med SM-guld

I höstas flyttade Mariam El-Mahmadi från Ljusne till Örnsköldsvik.

Ett SM-guld Modos J 19-lag och seger i Stålbucklan blev facit efter en mycket stark första säsong.

– Det var speciellt, säger hon.

Det blev dramatiskt till slut. Hur upplevde du finalen?

– Vi hade haft övertaget i de två första perioderna, men sedan började det bli lite svajigt. Men det var skönt att vi kunde vinna till slut, säger Mariam El-Mahmadi.

Modo ledde med 20 och såg länge ut att ha guldet klart. Men Almtuna ville annat och kom igen och kvitterade när det återstod knappt tre minuter av finalen som spelades i Tullinge.

– Repliken kom dock blixtsnabbt från Modo. Bara åtta sekunder senare slog Nathalie Ferno till med segermålet.

Varför har det gått så bra för Modo i år?

– Vi har ett riktigt bra lag och alla vill bli bättre. Och det har vi också blivit.

Mariam El-Mahmadi är uppvuxen i Ljusne. Nu går hon det första året på ekonomiska programmet på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik och 16-åringen kan se tillbaka på en framgångsrik säsong.

Tidigare var hon också med Ångermanlands lag som vann Stålbucklan – en distriktslagsturnering för flickor som är en motsvarighet till TV-pucken.

Även målvakten Agnes Åker från Söderhamns IK fanns med i Modos segrade lag. Men i finalen var det Sarah Berglind som vaktade målet.