Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslutade säsongen med förlust

Söderhamns FF ville avsluta säsongen snyggt.
Men varken orken eller kraften fanns i de avgörande lägena.
– Det var en klar förlust, säger tränaren Benny Dahlin efter 0–3 mot Mariehem.

Mariehem hade allt att spela för. En vinst skulle betyda att hemmalaget från Umeå tog de poäng som gjorde att de höll sig kvar på kvalplatsen.

Söderhamns FF hade i sin tur redan före den sista omgången säkrat kontraktet och spelar i division 2 även nästa säsong.

Det var ett rejält test för att hitta den rätta motivationen och gick inte riktigt som tränaren Benny Dahlin hade hoppats.

– Nej, tyvärr. Det är match och man vill försöka få i gång både laget och sig själv. Men i bland är det svårt, säger han.

Söderhamns FF kom också till spel med en radda spelare borta som varit ordinarie under säsongen, vilket gjorde att laget saknade en del tyngd i framförallt offensiven.

Att Mariehem var det lag som ville mest märktes också tydligt – från den första minuten till den sista. Marcus Kåla gjorde både 1–0 och 2–0 redan under den första halvtimmen. När sedan Zakaria Chennoufi avslutade målskyttet med att sätta dit trean bakom Alexander Blom i målet var dagen definitivt förstörd för SFF.

– En klar förlust och det är nog den sämsta match sedan jag tog över som huvudtränare. Jag vet inte hur många närkamper vi förlorade. Det var en kombination av en lång resa i dag samtidigt som de var jättetaggade för att överleva i tvåan, säger Dahlin.

Resultatet innebär att nykomlingen Söderhamns FF slutar på tionde plats i division 2 norra.

Hur summerar du säsongen?

Men tanke att på vi åkte några tunga skador, bland annat Nermin Celjo, tycker jag att det i slutändan ändå är godkänt att vi håller oss kvar, även om vi siktade någon placering högre. Det som är både roligt och positivt är att vi har spelat många som aldrig tidigare spelat i division 2 eller 3. Det bådar gott inför nästa år, säger Benny Dahlin.