Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avskedsfest för Rocknight

/

En hektisk höst väntar Charlie Granberg och hans Hellsingland Underground. En realistisk syn på tid gör att han därför slutar arrangera Rocknight. Sista kvällen spelar No Approval, innan Charlie själv avslutar med just Hellsingland Underground.

Annons

Det blev succé när Rocknight hade premiär på Stadt i Ljusdal med The Kristet Utseende på scenen under hösten 2008.

- Premiären var väldigt speciell. Det var packat med folk och fantastiskt på alla sätt och vis. Och sedan, det har varit mycket bra band. Abramis Brama var väldigt bra. Så minns jag Hystercia som bara ville ha frukt och Loka i logen. Det har jag inte kommit över än, sammanfattar Charlie Granberg de hittills 19 kvällarna.

Några av de andra banden som spelat på Rocknight är Dream Evil, H.E.A.T., Babylon Bombs och Diamond Dogs.

- Jag har försökt blanda musik. Senast var det dödsmetall och det funkade inte. Det är många som tror att jag lägger ner för att det var så lite folk då. Så är det inte. Men jag har lärt mig att Ljusdal och dödsmetall – nej.

På lördag arrangeras den sista Rocknight.

- Det har blivit ganska känt ute i landet verkar det som, för det är ganska många band som hör av sig. Men jag har inte riktigt tid med det. Så har jag tröttnat lite. Jag är rätt rastlös och vill hitta på nya grejer hela tiden.

"Nya grejer" är i dagsläget främst en europaturné med Hellsingland Underground i oktober. Och så klart flera spelningar innan dess. Så som på Rocknight på lördag, vilket blir den första spelningen på hemmaplan på ungefär ett år.

Under den sista kvällen spelar även No Approval och det blir hårdrocksfilmsmaraton i den lilla baren. Bland annat kommer nyligen bortgångne Ronnie James Dio att hyllas med filmer från hela karriären.

- Nu har jag inget ställe att gå till. Det var därför jag startade klubben, för att ha något att själv gå till, säger Charlie, men tillägger att namnet Rocknight har tagits upp i Delsbo och i Bollnäs har spelningar under namnet Metalnight arrangerats under våren.

- Rocknight har varit fantastiskt roligt. Dels att få ta hit band som jag själv tycker är bra och dels för att få boka mina kompisar – för att få festa med dem. Och jag kommer att sakna det, avrundar Charlie.

Men han är öppen för en fortsättning.

- Det kommer tillbaka någon gång.

Mer läsning

Annons