Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aviavgift på 150 kronor!

Jag trodde inte det var sant, det jag läste om pensionären från Sandarne, som åkte in till Swedbank för att betala sina räkningar direkt över disk. 150 kronor per räkning när han skulle betala! 450 kronor och resan kostade det honom!

En gammal, trogen bankbesökare, som fick detta rätt i ansiktet. Jag skulle ha tvärvänt i rena ilskan.

Har företagare och privatperson samma pris?

Finns det ingen gräns för bankernas girighet?

Hur har det gått efter den stora bankkrisen för ett antal år sedan, har bankerna betalat tillbaka stödet de fick av staten? Jag vet inte hur det ligger till med det, men bankerna vet det säkert.

Alla satsningarna i de baltiska länderna till exempel som gick åt skogen. Nordea har också krånglat länge i sitt bankkontor med så kallade pluskunder.

Har en bekant som förra året besökte den banken i ett ärende. Han satt där med en kölapp, såg hela tiden hur nya kunder kom in, och hur de gick, nästan direkt, fram till kassan, trots att han suttit där en lång stund. Han gick till slut fram till en kassa och frågade varför alla gick före honom. Han fick då till svar: De är pluskunder! Man häpnar!

Är det så bankerna behandlar sina kunder?

Vad jag vill med detta? Hur tror ni gamla människor tänker och gör, när de hör att det kostar 150 kronor per räkning om de betalar över disk. En hel del förfar så när de ska betala sina räkningar.

Bankerna tycks vilja driva oss alla till att betala via internetbank eller betalningsorder, och hur länge blir det sistnämnda kvar?

Swedbank, är beslutet lokalt? Om så är, lika som ni gick tillbaka till öppettiderna, gå då också tillbaka till kostnaden som var före detta! Annars får ni inte många besökare kvar. Ni kanske vill ha det så?

Detta drabbar mest de äldre som har svårt att förstå hur de ska förfara efter detta, och det har upprört många, var så säker!

Roland Laurin, SPI Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel