Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avgiften för paket från Kina chockhöjs: ”Avsevärt dyrare för de som handlar”

Postnord vill höja avgifterna för paket som kommer från Kina. 125 kronor plus moms är det tänkt att kosta. Per paket.

Annons

Det är tekniksajten Breakit som avslöjar Postnords planer. Enligt Breakit så ska ett nytt system tas fram som gör att du alltså får betala 125 kronor plus moms för varje paket.

Att handla grejer från Kina via till exempel Wish och Alibaba har blivit väldigt populärt. Så populärt så att Postnords terminaler på Arlanda svämmar över av paket.

Plus: Flera orter i Hälsingland får nya postnummer – ska underlätta sorteringen för Postnord

Med tanke på att varje vara packas för sig i varje paket, gör att kostnaderna snabbt kan bli otroligt höga. Plötsligt blir inte den där billiga prylen inte lika lockande.

Sedan tidigare har Tullverket och Postnord tyckt olika vad som gäller moms, vilket har gjort att staten gått miste om upp till en miljard kronor i utebliven moms. Moms ska nämligen betalas från första kronan på grejer som beställs från till exempel Kina.

Men enligt Breakit har de två nu kommit överens om att systemet ska byggas och att det ska vara i gång runt 1 mars.

"Det kommer att bli avsevärt dyrare för de som handlar" säger Postnords kommunikationschef Thomas Backteman till Breakit.

Plus:  Christer får vänta i två veckor på paket från Postnord – nu hotas hans företag

Plus:  Postkaos efter Black friday – långa leveranser och överfyllda ombud: "Det är smockfullt"