Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avgående chef lämnar kommunen: "Jag vill avsluta på ett bra sätt"

I samband med de många chefsavhoppen i höstas, meddelade Stig Olsson att han skulle sluta som chef för samhällsutvecklingsförvaltningen.
Nu står det klart att hans sista dag som chef, nu på måndag, även blir hans sista dag inom kommunen.
– Jag avslutar min anställning i Ljusdal, säger Stig Olsson, 62 år.

I augusti meddelade Stig Olsson han sade upp sitt chefsförordnande och skulle lämna sin post 29 februari i år. Men då var det inte tal om att han skulle lämna sin grundanställning inom förvaltningen.

Läs allt om chefsavhoppen i Ljusdal

Men nu står det klart att han även lämnar sin anställning inom kommunen i samband med att hans chefsförordnande går ut den 29 februari.

– Jag tog beslutet häromdagen. Jag slutar min anställning då och går hem, säger Stig Olsson.

Den avgående förvaltningschefen vill i nuläget inte kommentera anledningen till att han slutar.

Läs mer: Avhoppad chef befarar att fler kommer följa efter

I höstas riktade Stig Olsson skarp kritik mot kommunledningen, som han kände saknade förtroende för honom. Dessutom var han väldigt kritisk till hanteringen av den tidigare omsorgschefen Marita Wikström . Hur han ser på det beslutet i dag, vill han inte kommentera.

– Jag vill avsluta på ett bra sätt. Jag är överrens med min arbetsgivare, så det är inga problem så, säger Stig Olsson.

Stig Olsson började arbeta för Ljusdals kommun som räddningschef 1994 och sedan dess även hunnit med att vara chef för dåvarande bygg- miljö- och räddningsförvaltningen och nu sist som samhällsutvecklingschef. Men på måndag slutar han efter 22 år inom kommunens tjänst.

Vad som händer nu för Stig Olsson, som fyller 63 i år, är än så länge inte klart. Men pension verkar inte vara aktuellt just nu.

– Jag går inte i pension, men jag avslutar min anställning i Ljusdal. Sen får jag se vad jag ska göra, säger Stig Olsson.