Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avfallsföretag gör en omstart

Efter två års stillestånd i etableringsplanerna gör DVS Vandteknik ett nytt försök att förlägga en avfallshanteringsanläggning till gamla Latexiafabriken i Vallvik. Mindre modell aviseras.

Annons

I september 2009 ansökte danska företaget DVS Vandteknik hos miljödomstolen om tillstånd att etablera en avfallshanteringsanläggning i Söderhamn.

Verksamheten var tänkt att förläggas till den tidigare latexfabriken i Vallvik. Huvudförhandlingen i ärendet skulle ha hållits under hösten år 2010.

Men ägarbyte satte käppar i hjulet och det såg ut som om etableringen – som väntades ge 15 nya jobb – skulle gå i stöpet.

Nu har emellertid planerna tagit ny fart och i mitten av oktober ska en ny ansökan ligga på miljödomstolens bord, fast nu i modifierad form.

- Det blir en omstart av hela ärendet. Preliminärt kommer huvudförhandlingen att kunna hållas under våren 2012, säger handläggare Göran Simonsson, miljödomstolen.