Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avfallsföretag gör en omstart

Efter två års stillestånd i etableringsplanerna gör DVS Vandteknik ett nytt försök att förlägga en avfallshanteringsanläggning till gamla Latexiafabriken i Vallvik. Mindre modell aviseras.

I september 2009 ansökte danska företaget DVS Vandteknik hos miljödomstolen om tillstånd att etablera en avfallshanteringsanläggning i Söderhamn.

Verksamheten var tänkt att förläggas till den tidigare latexfabriken i Vallvik. Huvudförhandlingen i ärendet skulle ha hållits under hösten år 2010.

Men ägarbyte satte käppar i hjulet och det såg ut som om etableringen – som väntades ge 15 nya jobb – skulle gå i stöpet.

Nu har emellertid planerna tagit ny fart och i mitten av oktober ska en ny ansökan ligga på miljödomstolens bord, fast nu i modifierad form.

- Det blir en omstart av hela ärendet. Preliminärt kommer huvudförhandlingen att kunna hållas under våren 2012, säger handläggare Göran Simonsson, miljödomstolen.