Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äventyrsmässa till Långnäsparken

Helgen 14-15 juni arrangeras Helsinge Outdoor – en äventyrens mässa med fokus fiske, jakt och friluftsliv – på Långnäs i Bollnäs.

Annons

Initiativtagare till Helsinge Outdoor är Berit Bodin, Vallsta, som tidigare arrangerat mässan vid två tillfällen i Färila. Nu väljer hon att flytta mässan till Bollnäs.

– Jag ser det här som en omstart. Bollnäs har större utvecklingsmöjligheter, geografiska läget är bättre. Dessutom är Långnäsparken en perfekt plats för en äventyrsmässa med närheten till vatten och stora grönområden. Långnäs ligger också nära en fin camping och nära centrum. Danspaviljongen på området gör det inte lika väderberoende, säger hon.

Berit Bodin beskriver Helsinge Outdoor som en mötesplats för friluftsälskare som är intresserade av jakt, fiske, hund, natur och äventyr. På mässan kommer stora som små företag inom friluftsbranschen att finnas på plats och olika föreningar och organisationer kommer att erbjuda olika prova på-aktiviteter och barnaktiviteter.

– Konceptet med Helsinge Outdoor bygger på upplevelser och uppvisningar från företag, föreningar och organisationer. Det blir inga föreläsningar utan jag tror det är lättare att locka människor till sitt intresse om de själva får testa en aktivitet eller se hur det går till, säger Berit Bodin.

Berit Bodin är mycket förväntansfull inför äventyrsmässan:

– Det här blir tredje gången gillt. Jag har fått väldigt stort gehör från olika fiskevårdsföreningar i Bollnäs som vill vara med och arbeta på mässan och jag ska träffa flera Bollnäsföretagare och berätta om evenemanget.

Helsinge Outdoor arrangeras lördag och söndag den 14-15 juni.