Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äventyr i veckans Skolskog

De färdigpackade väskorna lyfts upp i skrindorna. Hand i hand på led med västar på, det är dags för veckans äventyr i Skolskogen.

Så fort de nio femåringarna når den glesa tallskogen löses det välordnade ledet upp och guppande mössor försvinner åt varsina håll mellan träden. Alla verkar ha sina favoritställen – några gungar i repet, andra klättrar upp i något som kan liknas vid ett fort, och ytterligare några går balansgång på timmerstockar.

Sedan terminstart har den här gruppen från Vesslans förskola i Friggesund spenderat tisdagsförmiddagarna i det man kallar Skolskogen. Förskollärarna Mona Lindkvist och Mia Berg berättar att detta är ett utmärkt sätt för dem att få med mycket av det som står i den nya läroplanen i sin verksamhet. En sak är hälsa, att barnen får tillfälle att vara ute varje dag och röra sig grovmotoriskt i en bullerfri miljö utan stress.

Barnen lär sig bland annat också språkljud och grunder i både matte och naturvetenskap i Skolskogen.

- Till exempel kan vi räkna och mäta kottar och pinnar, para ihop löv med rätt träd eller göra mobiler av blad och lingonris, säger Mona Lindkvist.