Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även M backar om skolan

Det står nu klart att även Moderaterna inte vill gå vidare med det överraskande storhögstadieförslaget.

Annons

På måndagskvällen hade M i Ljusdal ett extra insatt styrelsemöte med anledning av det eko som utspelet om ett enda kommunalt högstadium gav vid förra veckans utbildningsnämndsmöte.

S lade då med stöd av M under pågående nämndsmöte ett förslag om att fram till 1 oktober utreda ett sammanslaget kommunalt högstadium i Ljusdal.

I helgen markerade S-arbetarekommunens årsmöte att förslaget, som drogs tillbaka senare under utbildningsnämndens möte, inte är hela partiets utan ska processas i partiföreningarna.

Moderaterna har ungefär samma ståndpunkt.

– Vi ska ha medlemsmöte 25 mars då vi gästas av utbildningschefen Lena Tönners Ångman. Vi vill ta initiativ i skolfrågan och ha en bredare belysning och utredning med utgångspunkt i till exempel elevresultat och ekonomi, säger oppositionsrådet Lasse Molin (M).

Ungefär samma syn på skolfrågan har hans kollega i kommunstyrelsens presidium, förste vice ordförande Yvonne Oscarsson (V).

– Det är fel att komma med ett slutresultat före en utredning, säger Yvonne Oscarsson.

Lasse Molin kommer med viss självkritik när det gäller förra veckans utspel.

– Vi moderater har pratat mycket om öppenhet och riktig beredning av ärenden och så hakar vi på ett förslag som slängs fram under pågående möte, säger Lasse Molin.

Oppositionsrådet ser också glesbygdsfrågorna som viktiga i en stor skolutredning.

– Värnar vi glesbygden måste det märkas även här och till exempel möjlighet till distansundervisning bör finnas med i en bred utredning om framtidens skola.

I förslaget om storhögstadium nämndes mindre behov av att bygga ut Färila skola. Lasse Molin anser dock att behovet är kvar.

– Inget har hänt i sak så behovet i Färila är kvar.