Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även jägare får reagera

Vi lever i ett fritt samhälle och alla har rätt att uttrycka sina åsikter och protestera mot myndighetsbeslut som vi anser felaktiga, detta borde gälla alla, även jägarna!

Signaturen n`Martin anklagar i sin insändare (31/3) angående lodjursjakten, jägarkåren för att inte respektera myndigheternas beslut. Han hänvisar till att det är Naturvårdsverket som bestämmer kvoten för lodjursjakt och därmed bör jägarna sig nöja och inte begära ökad kvot när de anser antalet vara för lågt beräknat.

Jag citerar ”vad myndigheterna föreskriver tycks för jägarna vara helt egalt”. Samtidigt kritiserar n`Martin i mycket skarpa ordalag att fällor får användas vid jakt över huvud taget och anser det häpnadsväckande att de får användas vid lodjursjakten. Det är samma myndighet som beslutar om kvoten för bland annat lodjursjakten, alltså Naturvårdsverket, som testar och godkänner alla fångstredskap som får användas vid jakt i Sverige. Såväl användandet av fångstredskap som vapen och ammunition är sedan lång tid ingående reglerade i jaktlagstiftningen med mycket stor hänsyn till djurskyddsaspekten.

Så myndigheternas föreskrifter är tydligen lika egala för n´Martin som för jägarna! Vi lever i ett fritt samhälle och alla har rätt att uttrycka sina åsikter och protestera mot myndighetsbeslut som vi anser felaktiga, detta borde gälla alla, även jägarna!

Lilian Broqvist

Alfta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel