Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avblåst med kort varsel: Ingen avstängning av E4 i Hudik – fel i leveransen

Det blir ingen massiv anhopning av trafik genom centrala Hudiksvall och resande på E4 kommer inte att bli fördröjda förbi Hudiksvall. Det stora vägjobbet är avblåst med kort varsel.

Läs mer: E4 stängs av - trafiken leds via Hudiksvalls centrum

Trafikverket har fått felaktiga leveranser och den planerade stängningen av E4 förbi Hudiksvall har ställts in med kort varsel.

– Vi har fått en fel på delar av materialleveransen och vi kan inte utföra det planerade arbetet, säger Lennart helsing, informationsansvarig vid Trafikverket.

Tanken var att trafiken på E4 skulle stängas av med start på fredagkväll och under tiden skulle trafiken ledas genom centrala Hudiksvall. Jobbet var planerat att pågå till och med tisdag, men så blir det alltså inte.

– Vi jobbar för fullt med att informera bussbolag och andra som hade påverkats av omläggningen och eventuella förseningar. Det slipper dom nu, säger Lennart Helsing.

Åtgärden som skulle ha utförts, är att byta skidtrumman vid Västra spåret där den går under E4, mellan västra och södra infarten till Hudiksvall. Trafikverkets projektledare konstaterar att de reservdelar som levererats inte kan monteras och eventuellt måste tillverkas på nytt.

Hur lång tid det tar att få fram nytt material är oklart och därför är det ingen mening att påbörja arbetet bedömer projektledaren.

– Just nu vet vi inte när åtgärden kan göras, men det blir inte de närmaste veckorna i alla fall, säger Lennart Helsing.