Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attackerades av hundar

Polisen har under veckan tagit mot två anmälningar gällande bristande uppsyn av hundar.

Enligt polisanmälningarna ska det röra sig om två fall som har skett i centrala Söderhamn.

En man som var ute på en morgonpromenad med sin hund den 15 maj attackerades av en hund som ska ha slitit sig från sin ägare. Mannen ska ha motat bort och försökt hålla undan den attackerande hunden från sig själv och sin hund och på så vis klarat sig undan utan skador. Enligt anmälan ska det finnas en namngiven person som äger den attackerande hunden.

Fyra dagar senare, måndagen den 19 maj, tog en man och hans hund en paus och satte sig för att vila vid en bänk. En okopplad hund ska då ha kommit springandes och attackerat. I ett försök att freda sig själv ska mannen ha blivit biten i höger ben av den attackerande hunden så att en mindre sårskada uppstått.

Strax efter händelsen ska hundens ägare ha kommit till platsen och kopplat hunden. Mannen fick uppsöka läkare efter händelsen.

Båda ägarna till de attackerande hundarna misstänks nu för brott mot lagen om tillsyn över hund och katt.