Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att vara popdiva är Pixies lott

/
  • Artonåriga Pixie Lott är något så ovanligt som en ny ung stjärna som inte är skapad av tv-program som

Hon ljög om sin ålder för att få provsjunga. Nu är engelska Pixie Lott på väg att bli en ny Britney Spears.

- Det är vad jag alltid har velat, säger hon.

Annons

Två av hennes låtar har toppat singellistan i Storbritannien under sommaren. Artonåriga Pixie Lott är något så ovanligt som en ny ung stjärna som inte är skapad av tv-program som "Idol" eller "Talang".
Nu sitter hon i ett intervjurum på skivbolagets kontor i Stockholm, medan mamma väntar utanför. Hennes uppväxt med familjen i Essex har en stor del i de senaste månadernas framgångar.
- Jag har alltid vetat att det är det här jag ska göra, jag har gått på auditions och försökt få in en fot i musikbranschen så länge jag kan minnas. Mina föräldrar har stöttat mig hela tiden, säger hon.
- Reality-tv är bra på så sätt att man får miljoner tittare och en jättestor fanbas automatiskt. Men jag tror ändå att det är bättre att gå den traditionella vägen, att göra sin egen grej.

och dansat sedan barnsben, hon är utbildad på artistskola. När hon var fjorton såg hon en tidningsannons som efterlyste "nästa popdiva".
- Det lät definitivt som något för mig, så jag sa att jag var sexton och gick dit. I och med det träffade jag min första manager, blev presenterad för en massa låtskrivare och fick åka till USA.
Ett par år senare är ett hittigt debutalbum inspelat och Pixie Lott jämförs med en av sina stora förebilder Britney Spears.
- Jag brukade titta på henne och Christina Aguilera och tänka att kan de så kan jag. De började också i unga år, ler hon.

har sina baksidor och Englands nästa popprinsessa aktar sig för att gå i samtliga av Britney Spears fotspår.
- Hon hade det ju rätt stökigt ett tag. Förhoppningsvis händer det inte mig.
Pixie Lott har än så länge bägge fötterna på jorden - och ytterst få divalater.
- Fram till nyligen visste jag inte ens vad en "rider" var. Nu ber jag snällt om lite vatten, honung, citron, ingefära, godis och en flaska vin till mamma, skrattar hon.

Mer läsning

Annons