Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att våga tänka i andra banor

Att lägga ett kontroversiellt förslag skapar debatt. Genom debatten kommer mycket kreativt fram. Efter att arbetsgruppen som bildades den 12 oktober har varit till Ramsjö och träffat elever, lärare och föräldrar så känner vi påtagligt gemenskapen och framtidstron i byn.

Eleverna själva som nu åker en dag i veckan ner till Ljusdal säger att lärarna inte hinner med eftersom det är många i klassen. Lärare säger att eleverna missar SO-tid på grund av att organisatoriskt schema inte fungerar. Föräldrar berättade om barn som valt Ramsjö skola från en större skola och på Ramsjö skola blivit sedda och bekräftade och därmed växt i sig själv.

Arbetsgruppen kommer framdeles att jobba med olika alternativa lösningar för skolor i glesbygd.

Om vi samarbetar över gränserna når vi kommunikativ framgång.

Ett av de förslag som kom upp på mötet var bland annat att ha lärarledd undervisning via telebild. Att läsa via telebild innebär att det är ett videokonferenssystem som gör att du som elev ser läraren i bild på tv-skärm eller projektor och läraren ser dig på samma sätt. Kommunikationen sker via mikrofoner och flera orter kan vara uppkopplade samtidigt.

Detta skulle även vara ett sätt att kommunicera med de elever som är i behov av särskilt stöd, både i låg-, mellan- och högstadiet, för att få godkända betyg inför gymnasiet!

Dessutom råkar det vara så att fyra telebildutrustningar som är fullt användbara har bytts ut på UC i Ljusdal för drygt ett år sedan och står oanvända.

Varför inte bevisa att i Ljusdal är det möjligt! Montera omedelbart in dessa på skolan i Los och Ramsjö samt på Stenhamre.

Intraprenadtanken som finns om Ramsjö skola omfattar hela skolan och förskolan eftersom det är viktigt att skolan är kvar i sin helhet i en bygd som Ramsjö. En mindre skola har också fördelar i form av harmoni, att bli sedd och närheten till naturen. I ett större kommunperspektiv så är det ju mycket viktigt att alla kommundelar förblir som en enhet och inte minst vad gäller kommunens skolor. För vi vill väl att hela kommunen ska leva och utvecklas?

Marie Mill (SRD)

Conny Englund (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel