Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Atlings köper Bollnäs verkstad

Nöjd köpare och nöjd säljare. Ordförande Leif Andersson för Atlings i Ockelbo och Bollnäs verkstads vd Arne Nylander kunde skaka hand på måndagen och på så sätt bekräfta det senaste köpet inom Alfta industricenter. Atlings köper Bollnäs verkstad.

Redan 1993 startade Arne Nylander Bollnäs verkstad production. Från början höll man till i en liten lokal i Lottefors. 1995 flyttade produktionen till Alfta industricenter. Nu är det klart att Arne säljer sitt företag till Atlings maskinfabrik AB i Ockelbo.

– Det är klart det känns lite vemodigt. Det är ett livsverk som man säljer, säger vd Arne Nylander.

Arne och hans fru Ewa Nylander, hon jobbar som ekonomichef, stannar dock kvar under en övergångsperiod och hjälper den nya ägaren. Ny vd sedan blir Atlings vd Mikael Olofsson.

Sammanlagt har Bollnäs verkstad production 25 anställda med vd och ekonomichef. Produktionen har allt mer inriktats på svetsade produkter, som till exempel kranar till skogsmaskiner. Man levererar kompletta enheter till sina kunder, det vill säga man utför även moment som montage och målning.

Företaget omsätter cirka 40 miljoner kronor per år.

– När vi expanderade både när det gäller produktion och antal anställda blev lokalen för liten i Lottefors. Det var svårt att få tag på lokaler i Bollnäs, men i Alfta fanns det i FMG-ÖSA:s gamla lokaler. Vi har trivts bra här och har samarbetat med kringliggande företag, säger Arne Nylander.

Bollnäs verkstad hyr sina lokaler och har sammanlagt 2 200 kvadratmeter yta.

Atlings maskinfabrik har 35 anställda i Ockelbo och ytterligare 20 anställda vid de två filialerna i Gävle. En egen produkt är stöddockor, ett hjälpmedel vid svarvning av långa produkter. En stöddocka kan väga upp till ett halvt ton. Atlings grundades av Gunnar Atling 1947 och till en början gjorde man nitmaskiner. För sju år sedan köptes Atlings av Amymone AB.